Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Voor de kust van Israël werd een scheepswrak van meer dan 3000 jaar oud ontdekt

Voor de kust van Israël werd een scheepswrak van meer dan 3000 jaar oud ontdekt

Uit een door het bedrijf uitgevoerd onderzoek bleek dat de lading van het schip bestond uit honderden amforen die in de bronstijd werden gebruikt om producten als wijn en olijfolie op te slaan.

“Het lijkt erop dat het schip in nood is gezonken, hetzij als gevolg van een storm of een aanval van piraten, een fenomeen dat bekend was in de late bronstijd”, zei Jacob Sharfait, hoofd van de Marine Unit bij de Antiquities Authority, in een persbericht. .

Zeilen zonder dat de kust in zicht is

Het wrak werd vorig jaar 90 kilometer uit de kust van Noord-Israël ontdekt en de autoriteiten schatten dat het dateert uit de veertiende of dertiende eeuw voor Christus. Het wrak is meer dan drieduizend jaar oud en dateert uit de tijd dat de maritieme handel begon te floreren.

Karnit Bahartan, de milieumanager van het bedrijf, zei dat het Energean-team een ​​groot aantal kannen heeft gevonden tijdens het onderzoeken van de zeebodem. Hij zei: “Toen we hen (de Antiquities Authority) de foto’s stuurden, bleek het een opwindende ontdekking te zijn, veel verder dan we ons hadden voorgesteld.”

De ontdekkingslocatie, ver van de kust, toonde aan dat oude zeelieden in staat waren om over de zee te navigeren zonder de kust te zien, misschien met behulp van de positie van de sterren en de zon, zei Jacob Schrevet. “Dit is een historische ontdekking met mondiale dimensies”, zei hij.

READ  In het oosten van de Democratische Republiek Congo kwamen meer dan vijftig mensen om het leven bij verschillende aanvallen die werden toegeschreven aan ADF-rebellen.