Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

volleybal |  Vicki Savard, van Instagram tot Worlds

volleybal | Vicki Savard, van Instagram tot Worlds

(Montreal) Volleyballer Vicky Savard heeft de afgelopen jaren door Europa getoerd en heeft eindelijk de kans gehad om te schitteren in de Canadese trui. Een droom begon te vervagen, totdat video’s van haar optreden de aandacht trokken op Instagram.

Geplaatst om 14:46 uur

De 29-jarige atleet hoopte al heel lang op een oproep voor de nationale ploeg en die bevond zich op een ongebruikelijke plek totdat het uiteindelijk zijn vruchten afwierp.

Aan het einde van de zomer van 2021 deed Savard mee aan een toernooi met het team uit Quebec bij Levis. Aanwezig op het evenement Veronic Laplante, assistent-coach van het volleybalteam van McGill University, maakte van de gelegenheid gebruik om verschillende video’s te maken en op sociale media te plaatsen.

Even later ging de telefoon. “Shannon Winzer, de bondscoach, belde Veronique (Laplante) om kennis met me te maken. Ze wilde weten of ik mee wilde doen aan de teamkampen”, zei Savard, die de kans niet liet voorbijgaan om te pronken met zijn vaardigheden. .

“Een paar stappen later zat ik in het vliegtuig naar Vancouver om deel te nemen aan een kamp. Ik ging er alleen heen. Ik kon deze kans niet weigeren.”

Na deelname aan het NORCECA-toernooi eind augustus 2021, waar ze het Canadese team aan de bronzen medaille hielp, bleef ze in de teamplooi en bevindt ze zich vandaag op de Wereldkampioenschappen Volleybal, die worden gehouden in Nederland en Polen.

“Ik heb tijdens mijn carrière veel opofferingen gedaan en het heeft lang geduurd voordat ik mijn doel had bereikt. Ik ben op dit moment echt op de juiste plek om Canada te vertegenwoordigen en ik denk dat ik absoluut op mijn X sta”, vervolgt de persoon die heeft haar ervaring opgedaan in Europese clubs gebruikt om haar een plaats te geven in het team Maple Leaf.

READ  Antoine Dupont is klaar voor de kwartfinale van het WK Rugby tegen Zuid-Afrika

“In het begin was ik een beetje de new kid on the block, maar vanaf dit jaar heeft iedereen elkaar leren kennen en ik denk dat ik een natuurlijke leiderschapsrol heb”, benadrukt ze. Ik heb niet de internationale ervaring van jonge spelers, maar dit wordt mijn zevende seizoen in Europa. Dit zijn verschillende ervaringen, maar erg belangrijk. »

Doelen op korte en lange termijn

Canada vond geen manier om de overwinning te behalen in zijn eerste twee WK-wedstrijden. Hij verloor in drie sets van Servië voordat hij de volgende dag hetzelfde lot trof tegen de Amerikanen. De spelers wisten dat de ranglijst zwaar was voor deze twee wedstrijden en lieten zich niet in de steek door deze tegenslagen tegen twee wereldmachten.

“Het is zeker niet de verwachte start van het toernooi. We wisten dat het niet gemakkelijk zou worden voor Servië en de VS en we wilden toch proberen sets te stelen. Het is niet het einde van de wereld, maar het was leuk om meer te vinden Er was in ieder geval enige verbetering tussen de twee wedstrijden”, legde Savard uit.

Canada herstelde goed van die twee nederlagen en versloeg donderdag Kazachstan en vrijdag Bulgarije. De Duitsers zijn voor de tweede ronde de laatste tegenstanders van de Canadezen.

De beste vier teams van elke groep gaan door naar de volgende ronde. Met de laatste twee overwinningen verzekerden de Canadezen zich van hun ticket naar de tweede etappe die op 4 oktober van start gaat.

Als de tweede ronde een kortetermijndoel is voor Vicky Savard, Kim Ropitel en het Canadese team, dan is het langetermijndoel nog steeds de Olympische Spelen in Parijs in 2024. Canada zal de komende twee jaar flink moeten verpanden om om deel te nemen aan het volgende Olympische toernooi, dat voor het eerst zal zijn sinds de Spelen van Atlanta in 1996.

READ  Verstappen geprezen door vakgenoten

“Het is lang geleden dat Canada deelnam aan de Olympische Damesvolleybalspelen. Het zal een lange weg zijn, maar het is helemaal niet onrealistisch. We zullen de komende maanden goed moeten spelen en goede resultaten moeten behalen om onze plaats veilig te stellen.” over een paar jaar in Parijs.”

Tot die tijd wil Vicki Savard profiteren van elk moment van dit onverwachte verblijf. Ze vindt het nog steeds moeilijk om te beseffen wat haar allemaal overkomt.

“In het begin moest ik mezelf pushen. Het is een groot toernooi. Er is nauwelijks iets groters dan een wereldkampioenschap in onze sport. Niet lang geleden zat ik in mijn woonkamer naar deze meisjes op de Olympische Spelen te kijken, en nu maak ik deel uit van van Spel. Hij is groot, te groot voor mij! » Vicki Savard verheugt zich.