Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Volgens het Franse Agentschap voor Volksgezondheid “wekt de situatie in de Franse hoofdstad enige hoop”.

Geplaatst op zaterdag 21 augustus 2021 om 09:25 uur

Volgens de gezondheidsdienst gloort er een “klein plateau” aan de horizon voor de verspreiding van het virus.

“Enkele hoop” voor de gezondheidssituatie in het land. Als de verspreiding van Covid-19 “intens” blijft in Frankrijk met een situatie “uiterst kritiek” in West-Indië, heeft Public Health France (SPF) een “klein plateau” ontdekt in de ontwikkeling van nieuwe infecties in de Franse hoofdstad.

In haar wekelijkse epidemiologische update op vrijdag 20 augustus bevestigde de openbare autoriteit “extreem hoge infectiecijfers, verzadigde ziekenhuiscapaciteiten en een aanzienlijke toename van sterfgevallen” in Martinique en Guadeloupe.

Maar in de rest van het land is de ‘Lichte stijging besmettingspercentage’ Tijdens de week van 9-15 augustus (+3%) Het wordt volgens de SPF verklaard “mogelijk door een forse verhoging van het screeningspercentage”, gekoppeld aan de uitvoering van de gezondheidsvergunning (vaccinatiebewijs of negatieve test) voor het betreden van bars, restaurants, culturele en uitgaansgelegenheden of langeafstandsvervoer.

“Dit is redelijk goed nieuws”, zei Daniel Levy Bruhl van het directoraat Infectieziekten, en benadrukte dat “de infectiegraad deze week blijft toenemen, maar zeer zwak.” Dit stelt ons in staat om aan te nemen dat “Over twee opeenvolgende weken hebben we een klein plateau“, vervolgde de epidemioloog, die echter stelt dat “het te vroeg is om te zeggen dat men een plateau heeft bereikt, a fortiori de piek” van de vierde golf. SPF-functionarissen benadrukten ook dat de toename van ziekenhuisopnames in Groot-Frankrijk, “matig van vorige week”, en er werden doden verwacht omdat ze werden veroorzaakt door het uitbreken van de epidemie die de afgelopen weken werd waargenomen.

READ  In welke secties zijn infecties het meest teruggevallen?

Giet Daniel Levy-Bruhl,”De situatie in stedelijk Frankrijk, die niet van toepassing is op sommige externe administraties, wekt enige hoop, die verband houdt met de combinatie van twee factoren“. Eerst Verbetering van de vaccinatiedekking. “Het is 70% (in de Franse hoofdstad) en zelfs 80% van de doelpopulatie (meer risico, noot van de redacteur), een zeer eervolle berichtgeving over massale vaccinatie”, zei hij.

Het benadrukte ook “goede vooruitgang” in de dekking van kinderen van 12-17 jaar, van wie 54,6% werd gevaccineerd met de eerste dosis op 17 augustus, vergeleken met 24% medio juli, een maand na de vergunning. De epidemioloog noemde ook een “verbetering” bij gezondheidswerkers, met 84% van de eerste vaccinaties in gezondheidsinstellingen en EHPAD, en 90% bij particuliere aanbieders.

Andere factoren die hebben bijgedragen aan deze positieve ontwikkeling zijn: Barrièremaatregelen”, gezondheidsverkeer, tracering van contactgevallen, Metgezel van Daniel Levi-Bruhl.

De vraag is of deze positieve ontwikkeling doorzet met de terugkeer van de zomervakantie en de start van het schooljaar. 2 sept. Dit alles zal “de kaarten opnieuw schudden” met “meer intense sociale activiteit” die “de transmissiesnelheid kan beïnvloeden”, legt Daniel Levy-Brühl uit. Volgens de functionaris “moeten we de inspanningen voortzetten” en ons erop voorbereiden “zo goed als we kunnen”, onder meer door “zeer strikte protocollen” op scholen voor kinderen onder de 12 jaar die niet kunnen worden gevaccineerd.