Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een stijging voor de start van het schooljaar

Incidentie, een van de twee belangrijkste indicatoren die worden gebruikt om de dynamiek van de verspreiding van Covid-19 te meten, is de jojo. Het slechte nieuws voor de Haute-Savoie is dat na een daling op 8 augustus van het individuele maximale alarmniveau van 250 gevallen per 100.000 mensen, het sinds een paar dagen weer aan het stijgen is. Erger nog, wanneer het begin van het schooljaar zijn einde nadert, is het gezondheidsprotocol dat op scholen wordt toegepast nog niet bekendgemaakt, en is een goed beheer van de terugkeer van jongeren naar de klassen een strategie om te voorkomen dat het uitbreken van gevallen nieuw leven wordt ingeblazen, dit bekende incidentie heeft zijn hoogste niveau bereikt sinds het begin van de vakantie.

Van 13,9 per 100.000 mensen, op 2 juli, de tijd van het einde van de lessen, werden 271,1 gevallen per 100.000 aangegeven op 16 augustus, de laatste dag die op de website van Public Health France werd bijgewerkt. Haute-Savoie is een van de drie slechte presteerders in de regio Auvergne-Rhône-Alpes, achter de Rhône en voor de Drum.

Ondanks de voortdurende daling van het positiviteitspercentage sinds eind juli, getuigen deze verschillen van de resistentie van het virus, het effect van de vermenging van de bevolking in de toeristische delen van het seizoen en het effect van het weer op bijeenkomsten. Deze bounce laat ook zien dat de geringste bekende ontspanning in aantal snel genoeg is. De zomer is duidelijk niet het beste seizoen om barrièrebewegingen te promoten die vaccinatie niet mag negeren. Om te overtuigen, een kleine rondleiding door de steegjes van de oude stad Annecy waar de wereld terugkeerde onder invloed van hitte en zon. Het dragen van een mondkapje is daar weer verplicht geworden, maar zelfs op drukke avonden is er weinig. Vaccin syndroom? Zeker een beetje.

READ  Vasten om salmonella te voorkomen?

Zaterdag is de dag van de protesten

In deze gevoelige context zullen op zaterdag 21 augustus opnieuw de stemmen worden gehoord van tegenstanders van de gezondheidskaart en de verplichte vaccinatie. Dit zal de zesde keer zijn sinds de beweging begon. In Annecy om 14.00 uur vanaf de prefectuur, in Thonon-les-Bains om 14.30 uur vanaf het Place des Arts en Sallanches om 14.00 uur Na een bijeenkomst in het Rosay-gymnasium zullen duizenden mensen een uitdrukking zijn van de luchtspiegeling van vroege zomer: Nee, nee We zijn klaar met covid.