Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

“Volgens hem pure tederheid en pijn.”

“Volgens hem pure tederheid en pijn.”

Terug voor een week bij Jane Birkin’s Walk, die ons op zondag 16 juli verliet. Elodie Suigo ontmoette de zangeres en actrice in de zomer van 2021. In deze vijfde en laatste aflevering keert Jane Birkin terug naar ‘These Thick Walls’.

Ze was de favoriete Engelse van de Fransen: Jane Birkin stierf op 76-jarige leeftijd op zondag 16 juli in Parijs, nadat ze haar stempel had gedrukt op zang en film. In een reeks interviews op franceinfo, met Élodie Suigo in de uitzending World of Élodie, in juli 2021, keert de actrice en zangeres terug naar de hoogtepunten van haar leven met vijf geweldige liedjes. Vandaag komen we er op terug Deze dikke muren.

>> Vind het volledige interview met Jane Birkin op franceinfo

franceinfo: het lied Deze dikke muren Het is duidelijk een blik op je dochter Kate, die heel plotseling verdween.

Jane Birkin: Ja. Het gaat over begraafplaatsbezit en het gaan leggen van bloemen. Als ik nu naar een bloemenwinkel kijk, is mijn hoofd op het kerkhof. Wat kan ik meenemen? Chrysanthemum omdat het bijna zijn sterfdatum is. Zomer, welke bloemen? In de zomer en het voorjaar zijn er zeer weinig bloemen. Ze kleurt een complete rouw, iedereen kent haar. Dus ik ga naar de begraafplaats en de bewaker is zo ingepakt dat hij daar slaapt, hij zegt dat hij zal toekijken. Er zullen nu meer dan drie mensen kijken. Mijn bezoeken zijn heel, heel snel, want zodra je naar de graven kijkt, denk je aan wat er beneden gebeurt en het is ondraaglijk. Daar gaat dit nummer over en Etienne heeft me helemaal te pakken. Hij was het die de achternaam vond Deze dikke murenmaar dit zijn kusjes van klimop.

READ  Cyril Hanouna, Big TPMP Ad, Kelly Vidophile, "Mate" freaks out

Wat verberg je voor Kate?

“Kate was een persoon van absolute zoetheid die opkeek naar anderen.”

Jane Birkin

bij frankinfo

Toen ze op de foto werd gezet, door haar genomen, wist ik dat ze een welwillende blik had. Toen ik erg ziek was, was ze er de hele tijd, haar hand in de mijne zoals ik deed toen ze zich niet lekker voelde. Ze was erg bang voor me en gaf zoveel om Charlotte. Trouwens, zij was het die Charlotte redde tijdens een gescheurd aneurysma. Ze had het verstand om hem te vragen een MRI te doen. Ik was het niet die Charlotte naar een huisarts sleepte, die haar vertelde dat ze hoofdpijn had. Nee, het is Kate.

Het is moeilijk om geen engel van haar te maken, want hij is net zo gewelddadig en rusteloos als tieners, we hebben ruzie gehad. Uit deze puberteit behoud ik nu haar onhandigheid en excentriciteiten die ik nergens anders vind. In haar blik op de foto’s is er uiterste tederheid en verwonding.