Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Volgens Elon Musk staat SpaceX op de rand van faillissement

Terwijl SpaceX successen koppelt aan het schijnbaar brutale nieuws, worstelt de operator nog steeds om echte winst te maken dankzij aanzienlijke investeringen in onderzoek en ontwikkeling, met name in het Starship-project. SpaceX heeft tot nu toe ook te lijden onder de lage winstgevendheid van Starlink-internettoegang. Het probleem is dat SpaceX voorop loopt met te weinig vangnetten, en elke onverwachte gebeurtenis kan de economische gezondheid van het bedrijf in gevaar brengen.

In een interne memo legde Elon Musk zijn werknemers uit dat SpaceX een reëel risico op faillissement loopt als het bedrijf er niet in slaagt om in 2022 ten minste één Starship-voertuig per maand te lanceren. De afgelopen maanden heeft SpaceX echter te maken gehad met aanzienlijke productieproblemen met de Raptor . Motoren. Deze zorgen waren volgens de ondernemer een gevolg van de keuzes van het inmiddels vervangen managementteam.

SpaceX: Elon Musk vreest faillissement van bedrijf

Volgens de Space Explorer-blog verwijst Elon Musk eigenlijk naar Will Hetsley, de voormalige vice-president van SpaceX die verantwoordelijk is voor voortstuwing. De laatste zou van de Raptor-productielijn zijn gehaald omdat hij niet veel vooruitgang liet zien. Dit is precies wat Elon Musk in zijn e-mail zegt:

“Helaas is de Raptor-productiecrisis veel erger dan een paar weken geleden leek. Door de problemen te onderzoeken die werden veroorzaakt door het vertrek van het vorige senior managementteam, ontdekten we dat de problemen veel erger waren dan gemeld. Het is onmogelijk om de situatie. Ik zou op vakantie gaan. Dit weekend, voor het eerst in lange tijd zonder vakantie, maar daardoor sta ik de hele nacht en in het weekend aan de productielijn”Uitgelegd door Elon Musk.

READ  Ja, dit Crédit Agricole phishing "scam" waarschuwingsbericht is betrouwbaar

Voordat hij zijn medewerkers vraagt ​​ook offers te brengen: “Tenzij je familienoodgevallen hebt of je fysiek naar Hawthorne kunt terugkeren, hebben we eerlijk gezegd alle handen aan boord nodig om een ​​ramp goed te maken. De gevolgen van SpaceX als we niet genoeg betrouwbare Raptors kunnen maken, is dat we zal niet in staat zijn om in het ruimtevaartuig te vliegen, wat betekent dat we niet in een baan om de V2 Starlink-satellieten kunnen draaien. De Starlink V1-satellieten zijn op zichzelf financieel zwak, terwijl de V2-satellieten winstgevender zijn. “

Lees ook – Starship (SpaceX) – Elon Musk heeft bevestigd dat de eerste orbitale vlucht in januari zal plaatsvinden

Ondernemer om toe te voegen: “Tegelijkertijd zijn we bezig met het verhogen van de productie van de stations tot enkele miljoenen eenheden per jaar, wat een enorme hoeveelheid kapitaal zou blokkeren en alleen duurzaam zou zijn als Starlink Satellite V2 in een baan om de bandbreedte zou zijn om de bandbreedte te absorberen. vraag. Deze stations zijn anders niet nodig.” En Elon Musk besluit zijn brief met deze enigszins verontrustende formule: “Het voordeel van dit alles is dat we ons blootstellen aan Reëel risico op faillissement Als we het lanceerritme van Starship niet kunnen bereiken, lanceer er dan volgend jaar een om de twee weken.”