Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Besparingen: deze onwaarschijnlijke investering die de Fransen zo verleidt

Waarom wint de betaalrekening alle stemmen van spaarders?  (Credits: © Ipictures - stock.adobe.com)

Waarom wint de betaalrekening alle stemmen van spaarders? (Credits: © Ipictures – stock.adobe.com)

Het product waarop de Fransen sinds het begin van het jaar het meest hebben gespaard, is noch Livret A, noch levensverzekeringen… maar de zichtrekening. Bedragen en uitleg over deze waanzin.

door MoneyVox,

Voor het tweede jaar op rij steelt de betaalrekening de show in boekje Een levensverzekering met een recordbedrag aan fondsenwerving. Met de Covid-19-crisis en de vertraging in aankopen hebben sommige Fransen buitensporig gespaard, zonder dit geld op echte besparingen te zetten. Wat zijn de voordelen en beperkingen van een zichtrekening? Hoeveel houden de Fransen op hun betaalrekeningen?

Betaalrekening breekt record in in- en uitstroom in 2021

De Bank of France beoordeelt de Franse spaartegoeden aan het einde van elk kwartaal. Dankzij het laatst gepubliceerde rapport is het mogelijk om trends te markeren gedurende de eerste negen maanden van 2021. Vooral de Franse tendens naar de lopende rekening is opvallend. Tussen januari en september was het nog eens 58 miljard euro die het bedrag dat de Fransen op hun betaalrekeningen hadden verzameld, opdreef. Spaarvarken was echt goed vol. Eind 2019 bedroeg het volume van het nestei 614 miljard euro, tegen 757 miljard aan het einde van het derde kwartaal van 2021.

Als dergelijke bedragen worden weergegeven, breekt de betaalrekening niet alleen zijn eigen incasso- en incassorecords, maar ook de records van andere investeringen. Zelfs het zeer populaire Livret A en levensverzekeringsmaatschappij kunnen niet concurreren. Tijdens de eerste drie kwartalen van het jaar noteerden levensverzekeringen een premie-inkomen van 16 miljard euro, iets lager dan het Livret A en het premie-inkomen van 20 miljard euro.

READ  Glasvezel: een grote storing in het internet door kwaadwillend werk

Waarom is de lopende rekening de favoriete belegging van de Fransen geworden?

Op papier is een betaalrekening niet de beste manier om uw spaargeld te beleggen. Voor Philippe Crevel, econoom en directeur van Cercle de l’Epargne, is het zelfs een “niet-investering”. Geld dat op een betaalrekening slaapt wordt namelijk niet vergoed, in tegenstelling tot Livret A of levensverzekeringen. In de loop van de maanden slonk dit bedrag door inflatie, waardoor de drager zijn koopkracht verloor. Maar een betaalrekening heeft drie belangrijke voordelen: de grote beschikbaarheid, zoals Livret A, de veiligheid, een gemeenschappelijk kenmerk van Livret A en Euro levensverzekeringsfondsen, en het gebruiksgemak, dus het is niet nodig om een ​​extra rekening te openen en overschrijvingen. Bovendien is het rendement op Livret A, en zelfs de meeste eurofondsen, niet meer voldoende om te beschermen tegen prijsstijgingen.

Veel argumenten verklaren de reputatie van de betaalrekening in tijden van onzekerheid. Niet alle Fransen zitten echter in hetzelfde schuitje. En hoewel het gemiddelde bedrag per spaarder op hun betaalrekening dit jaar € 17.200 bedroeg, worden de verschillen groter tegen de achtergrond van de gezondheidscrisis en economische tegenspoed. Zo zal het slechts een kwart van de Fransen zijn die sinds maart 2020 en het begin van de epidemie extra hebben kunnen sparen, met name dankzij het uitstellen of annuleren van sommige aankopen. Afhankelijk van de deregulering van de gezondheid, het economisch herstel en de ontwikkeling van de arbeidsmarkt, zou dit in de loop van de maanden verzamelde geld, ook wel “Covid-besparingen” genoemd, volgens economen van de Bank van Frankrijk tegen 2023 kunnen worden uitgegeven. Ondertussen kan het overwegen van andere vormen van ondersteuning, zelfs met een laag rendement, gepast zijn om de effecten van inflatie te verminderen en uw kapitaal te verhogen.

READ  Axa biedt haar medewerkers twee vrije dagen