Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Volgens de New York Times hoorde Israël van de plannen van Hamas

Volgens de New York Times hoorde Israël van de plannen van Hamas

Het Israëlische leger komt tussenbeide in kibboets Kfar Azza na het bloedbad van 7 oktober. Ronen Zvulun/Reuters

De Israëlische militaire inlichtingendienst had een document van ongeveer veertig pagina’s in handen gekregen waarin punt voor punt een aanval werd beschreven zoals die van 7 oktober, waarbij in Israël ongeveer 1.200 mensen om het leven kwamen.

Was het mogelijk de bloedige aanslagen van 7 oktober te verijdelen? Een onderzoek van de New York Times Het laat zien dat het verzamelen van inlichtingen weliswaar niet succesvol was, maar dat een vooringenomen analyse van de capaciteiten van Hamas leidde tot het falen van de veiligheidsdiensten. Volgens de krant New York Daily, die zich baseert op geheime documenten, hebben Israëlische functionarissen ruim een ​​jaar geleden het plan van Hamas verkregen om een ​​ongekende aanval op Israël uit te voeren, maar zij vonden dit scenario onrealistisch. De Israëlische militaire inlichtingendienst heeft een bijna veertig pagina’s tellend document in handen gekregen van de Palestijnse islamitische groepering Hamas, waarin punt voor punt een grootschalige aanval wordt beschreven, zoals die werd uitgevoerd door commando’s op 7 oktober, waarbij in Israël ongeveer 1.200 mensen om het leven kwamen, aldus de Israëlische militaire inlichtingendienst. een hoge Israëlische militaire ambtenaar. Amerikaans dagblad.

Dit document, dat in inlichtingenkringen werd verspreid onder de codenaam ‘Jericho Wall’, specificeerde geen datum voor een mogelijke aanval, maar specificeerde precieze punten om het Israëlische veiligheidssysteem te verzadigen en vervolgens stadsdoelen en militaire bases aan te vallen. Meer specifiek verwijst het document naar een spervuur ​​van raketten en drones die beveiligingscamera’s en geautomatiseerde verdedigingssystemen vernietigden, en vervolgens naar strijders die per parachute, in auto’s en te voet naar de Israëlische kant overstaken – de elementen die de kern vormden van de Oktoberrevolutie. 7 aanval.

Een ‘volledig fictief’ scenario.

Maar dat was niet het geval “Kan niet worden vastgesteld” Als dit plan wordt goedgekeurd “volledig” Dit wordt bevestigd door een intern Israëlisch legerdocument verkregen door de Hamas-leiding en hoe dit in de realiteit kan worden vertaald keer. In juli waarschuwde een analist van de elite-inlichtingeneenheid 8200 echter dat de militaire oefeningen die Hamas zojuist had uitgevoerd op verschillende punten leken op het aanvalsplan dat was gepland in het “Jericho Wall”-document. Maar een kolonel van de militaire divisie die verantwoordelijk is voor Gaza ontkende dit scenario en beschreef het als… “Helemaal fantastisch”.

“Ik weerleg categorisch het idee dat dit scenario fictief is (…) en een oorlogsplan is.” Niet alleen om aan te vallen “tegen het dorp”‘, schrijft deze analist in gecodeerde e-mails die de krant heeft ingezien. “50 jaar geleden hadden we al een soortgelijke ervaring aan het zuidelijk front over een scenario dat fantastisch leek. De geschiedenis zou zich kunnen herhalen als we niet oppassen.”“,” schreef de analist bijna profetisch aan zijn collega’s, verwijzend naar de Jom Kipoeroorlog van 1973.

Volgens de keerAls het Jericho Wall-document binnen de Israëlische militaire hiërarchie circuleerde, is het niet bekend of premier Benjamin Netanyahu en zijn regering hierover zijn geraadpleegd.

READ  In Afghanistan manoeuvreren de Taliban om Kabul . te omsingelen