Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In Noord-Korea haalt de partij van Kim Jong-un geen 100 procent bij de lokale verkiezingen

In Noord-Korea haalt de partij van Kim Jong-un geen 100 procent bij de lokale verkiezingen

Ook de officiële media van de communistische dictatuur meldden een lichte daling van de deelname.

Voor het eerst sinds het begin van de jaren zestig werden de stemmen van overlopers van de regerende Arbeiderspartij van Noord-Korea geregistreerd bij de lokale verkiezingen, die op zondag 26 november plaatsvonden. “Van de kiezers die aan de stemming deelnamen, stemde 99,91% op de kandidaten van de volksraden in de provincies.” En “99,87% stemde op kandidaten voor de gemeenteraad en de provinciale vergadering”aangegeven dinsdag 28 novemberHet officiële persbureau van het regime KCNA.

Door dit belachelijke proces van communicatie en transparantie probeert de pariastaat, met ijzeren vuist geleid door secretaris-generaal van de Arbeiderspartij Kim Jong Un,… “Aansterken [sa] Legitimiteit en [son] “Authenticiteit op het wereldtoneel”analyseert de Asia Pacific Foundation of Canada In een rapport. “Deze aanpak gaat verder dan binnenlandse politieke herstructureringen en strekt zich uit tot internationale narratieven, waarbij wordt geprobeerd de perceptie van Noord-Korea als een progressieve, zij het verkeerd begrepen natie, opnieuw vorm te geven.”vervolgt de denktank.

Groene pot, rode pot

Om te stemmen hadden kiezers de mogelijkheid hun stembiljet in twee stembussen te plaatsen. En groen om de kandidaat van de partij goed te keuren. Nog een, rood, om af te wijzen. “Kiezers die ouder of ziek zijn, stemden in mobiele stembussen.”Voegt het persapparaat toe aan het systeem. Zij stemden dus respectievelijk 0,09% en 0,13% tegen de geselecteerde kandidaten voor de provinciale en gemeentelijke raden.

Toen de verkiezingsresultaten werden gepubliceerd, maakten de officiële media van de communistische dictatuur bekend dat de opkomst bij de verkiezingen 99,63% had bereikt – in de Democratische Volksrepubliek Korea is deelname verplicht… “Degenen die niet konden deelnemen aan de stemming omdat ze op reis waren naar het buitenland of in de oceanen werkten, bedroegen 0,37%, en degenen die zich onthielden van stemming bedroegen 0,000078%.”“, schrijft KNCA. Dit is lager dan in 2019 toen laatstgenoemde op 99,98% uitkwam, Reuters noteren.

READ  De Verenigde Staten adviseren Amerikanen niet naar Rusland te reizen

Verschillende kandidaten gekozen door de partij

Dat zegt een ambtenaar van het Zuid-Koreaanse Ministerie van Eenwording, onder verwijzing naar een anonieme persoon Koreaanse tijden het communistische regime ‘Het zou gemanipuleerd kunnen zijn’ Deelname nummer “Om de indruk te wekken dat de verkiezingen vrije verkiezingen waren”. Voor de Asia Pacific Foundation van Canada, “Deze daling zou eerder kunnen wijzen op een lichte verzwakking van de staatscontrole.”. “Als reactie hierop zouden de autoriteiten het interne toezicht kunnen intensiveren door afwezigen en ongeautoriseerde reizigers te volgen.”Het rapport voegt daaraan toe.

Deze verkiezingen worden elke vier jaar gehouden en zijn de eerste sinds het land in augustus 2023 zijn kieswet heeft herzien, zodat meerdere kandidaten zich kandidaat kunnen stellen. Maar deze laatste worden zorgvuldig geselecteerd door de regerende partij. Aan het einde van de stemming 27.858 “Arbeiders, boeren, intellectuelen en ambtenaren werden vertegenwoordigers.” Van de verschillende verenigingen meldt KNCA.

Electorale simulatie

Deze electorale simulatie is slechts een formaliteit en lijkt op een groot nationaal feest. Een video van de jongste dictator ter wereld die arriveert in het Ryongsong-complex in de stad Hamhung, om te stemmen, wordt op sociale media verspreid op de gecoördineerde gezangen van zijn burgers.

“Toen de gerespecteerde kameraad Kim Jong Un bij het stemhokje arriveerde, waren de complexe arbeiders blij hem op hun werkplek te zien op deze belangrijke verkiezingsdag… De complexe arbeiders en inwoners van Hamhung City waren vervuld van intens enthousiasme om hun burgerplicht te vervullen. .”, meldt KNCA. De volgende nationale verkiezingen zullen dit keer in maart 2024 plaatsvinden.

READ  In het buitenland baart het gevaar van een "onbestuurbaar" Frankrijk zorgen - Liberation