Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Volgens astrofysici zullen deze twee exoplaneten “waterwerelden” herbergen

Volgens astrofysici zullen deze twee exoplaneten “waterwerelden” herbergen

Volgens de onderzoekers is water de meest waarschijnlijke kandidaat. “Dit is het beste bewijs tot nu toe voor het bestaan ​​van waterwerelden, een type planeet waarvan astronomen lang hebben getheoretiseerd.”legt Bjorn Beneke, co-auteur van de studie en professor in de astrofysica aan de Universiteit van Montreal, uit in een persbericht. Door de hoge temperaturen van deze planeten kunnen ze worden gehuld in een stomende atmosfeer, stelde het team van onderzoekers vast, wiens studie donderdag 15 december in het tijdschrift Astronomy werd gepubliceerd. natuurlijke astronomie.

“De temperatuur in de atmosfeer van Kepler-138d ligt waarschijnlijk boven het kookpunt van water en we verwachten een dikke, dichte atmosfeer gemaakt van stoom op de planeet.”zegt Caroline Piaulet van het Trottier Institute for Exoplanet Research aan de Universiteit van Montreal, die het onderzoek leidde. Onder deze stomende atmosfeer, om het te horenkan er vloeibaar water onder hoge druk zijn, of zelfs water in een andere fase die onder hoge druk voorkomt, een superkritische vloeistof genoemd (Wanneer een stof wordt blootgesteld aan een hoge temperatuur, maar niet zodanig dat het een vaste stof wordt, noot van de redactie)”.

READ  Chrome-extensies kunnen uw wachtwoorden stelen en Google staat dit toe