Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Coros Pace 2 Sport Watch-test: een goed begin om Garmin lastig te vallen

Coros Pace 2 Sport Watch-test: een goed begin om Garmin lastig te vallen

Ergonomie en design

Als de Pace 2 zoveel sensoren kan integreren zonder zijn prijskaartje op te blazen, zal dit uiteindelijk ten koste gaan van enkele opofferingen. Het plastic uiterlijk van de behuizing (42 x 42 x 12 mm) gemaakt van vezelversterkt polymeer is significant. Het ontwerp biedt echter een mooie lichtheid (26 g) en de nylon band voegt slechts 4 g toe. Het horloge wordt dus snel vergeten om de pols, vooral omdat de nylon band fijn is en niet veel irritatie veroorzaakt als hij nat is.

De Coros Pace 2 kast is dik (12 mm).

De Coros Pace 2 kast is dik (12 mm).

Coros 2 is ook waterbestendig tot 5 ATM. Zo kan hij bijvoorbeeld gedragen worden in de regen of tijdens een zwemsessie. Aan de andere kant is de box niet bestand tegen zeer plotselinge drukveranderingen, zoals tijdens een duik- of surfsessie.

Coros Pace 2 achterdeksel

Coros Pace 2 achterdeksel

Van zijn kant levert het LCD-scherm van de Coros 2 de essentie, namelijk ononderbroken leesbaarheid. Het glas is niet erg gevoelig voor reflecties en het paneel profiteert van automatische achtergrondverlichting die handmatig kan worden geactiveerd door op een knop te drukken. Het scherm heeft een oppervlakte van 1,1 inch en een breedte van 240 x 240 pixels. Zoals vaak het geval is bij sporthorloges op instapniveau, is het paneel non-touch.

Beoordeling van de redactie: 3 uit 5

gebruikersomgeving

De Coros Pace 2 is gemaakt in de puurste traditie van sporthorloges. Naast een scherm dat de leesbaarheid bevordert, gaat de interface direct ter zake en benadrukt sportgerelateerde functies. Het ‘lifestyle’-aspect van het horloge is dat het meldingen ontvangt van de smartphone waarmee het is gekoppeld.

Het goed afleesbare display van de Coros Pace 2.

Het goed afleesbare display van de Coros Pace 2.

Het scherm is niet aanraakgevoelig en navigatie op de Pace 2 gebeurt uitsluitend met de twee zijknoppen. De eerste is de drukkroon. Door in de ene of de andere richting te draaien, kan door menu’s worden genavigeerd, met validatie door op die kroon te drukken. De tweede knop wordt gebruikt om terug te gaan of om een ​​lijst met snelkoppelingen te openen (nachtmodus, niet storen, “vind mijn telefoon” en andere instellingen) door lang te drukken. Tal van opties die diegenen zullen bevallen die van plan zijn de Pace 2 dagelijks te dragen.

Verschillende weergavemenu's voor Coros Pace 2.

Verschillende weergavemenu’s voor Coros Pace 2.

Drie opeenvolgende drukken op de drukknop leiden tot monitoring van onze favoriete bezigheid. Veeg vanaf het hoofdscherm gewoon over de kroon om van scherm te wisselen en zo de verschillende statistieken te volgen die het horloge verzamelt. Merk op dat als het scherm enkele seconden niet wordt gebruikt, het automatisch wordt vergrendeld om onbedoelde manoeuvres te voorkomen. Om hem te openen, volstaat een paar slagen van de kroon.

Aan de andere kant heeft schermvergrendeling soms invloed op de leesbaarheid.

Aan de andere kant heeft schermvergrendeling soms invloed op de leesbaarheid.

Ten slotte is de weergave van meldingen eenvoudig, het geeft niet de brontoepassing aan en geeft geen prioriteit aan informatie, maar het heeft het voordeel van duidelijkheid.

Beoordeling van de redactie: 4 uit 5

Sollicitatie

De Pace 2 synchroniseert met de Coros-app, beschikbaar op iOS en Android. Zeer klassiek in zijn interface, het is verdeeld in vier hoofdsecties en het is compleet. In het eerste deel geeft de fabrikant een overzicht van onze dag, met verbruikte calorieën, trainingsduur, aantal stappen, gemiddelde hartslag, slaapmonitoring … Het heeft een idee van zijn activiteit. Het tweede deel vat onze activiteit op een duidelijke en leesbare manier samen. De verschillende rapporten zijn uitgebreid en stellen u in staat uw sessie eenvoudig te analyseren. Op een derde tabblad groepeert Coros al zijn interne functies. Er is een racevoorspeller, een spierwarmtekaart, een selectie van routes of een lijst met persoonlijke records.

Coros-applicatie

In deze oceaan van functies die soms twijfelachtig bruikbaar zijn, houden we een trainingsklasse waarmee je een geheel nieuwe sessie kunt maken. Duur, detail, doelstellingen, het is mogelijk om uw sessie met een paar klikken naar uw wensen te configureren; Het proces is gemakkelijk te hanteren. Het is onvermijdelijk dat deze functionaliteit herinneringen zal oproepen bij Garmin-gebruikers, zelfs in de presentatie. Maar wat doet inspiratie er tenslotte toe, als de realisatie maar succesvol is. Ten slotte kan de gebruiker op het laatste tabblad zijn eigen profiel en klok configureren. Hier kan iedereen de software updaten, de stille modus plannen of zelfs zijn trainingsplannen overzetten naar tocante.

Beoordeling van de redactie: 3 uit 5

gebruik en nauwkeurigheid

De Coros Pace 2 heeft een hartslagmeter, gps, barometrische hoogtemeter, versnellingsmeter, gyroscoop en kompas. Met deze uitrusting kan hij onze buitensessies voortzetten zonder extra uitrusting. Merk op dat het mogelijk is om de Pace 2 te synchroniseren met een Stryd energiesensor of borstband. De hieronder weergegeven resultaten zijn afkomstig van metingen die alleen per uur zijn uitgevoerd.

Laten we beginnen met GPS. Net als de meeste van zijn concurrenten levert het consistente resultaten. Tussen gebouwen en op meer dan 5 kilometer afstand is het verschil ongeveer 200 meter. Zoals vaak het geval is met sporthorloges, mag er niet op worden vertrouwd voor een nauwkeurige statistiek tijdens een officiële race, maar ze zijn een voldoende betrouwbare indicator tijdens training.

Laten we het nu hebben over de hartslagmeter. Over het algemeen zijn de gegevens die het aan de gebruiker verstrekt consistent. De maximale en gemiddelde hartslag komen dus zeer dicht in de buurt van die aangegeven door de Polar H10-borstband die onze referentie is. Op het eerste gezicht ziet alles er perfect uit. Alleen hier, bij nader inzien, is het mogelijk om de klok in bepaalde reeksen te zien afslaan, hoe onschadelijk ook. Hieronder een joggingsessie in gecontroleerd tempo. We kunnen daar een lek zien van het horloge dat worstelt om de stijging van de hartslag aan het begin van een sessie te begrijpen. Dan merk je de korte tempostijgingen niet op. De gemiddelde en maximale hartslag zijn echter correct. Om dit soort ontkoppeling zoveel mogelijk te beperken, is het het beste om ervoor te zorgen dat het horloge goed om de pols zit.

In roze, hartslag geregistreerd door Coros Pace 2 tijdens een hardloopsessie in een gecontroleerd tempo.  In het blauw wordt de hartslag geregistreerd door de Polar H10 borstband.

In roze, hartslag geregistreerd door Coros Pace 2 tijdens een hardloopsessie in een gecontroleerd tempo. In het blauw wordt de hartslag geregistreerd door de Polar H10 borstband.

Het meest verbazingwekkende is dat tijdens de tweede sessie, in een gestaag tempo, maar met wisselende hoogte, het horloge de bochten perfect kon kopiëren zonder de minste pauze.

In het roze de hartslag geregistreerd door de Coros Pace 2 tijdens een hardloopsessie met een druppel.  In het blauw wordt de hartslag geregistreerd door de Polar H10 borstband.

In het roze de hartslag geregistreerd door de Coros Pace 2 tijdens een hardloopsessie met een druppel. In het blauw wordt de hartslag geregistreerd door de Polar H10 borstband.

Ten slotte levert het horloge tijdens een gesplitste sessie gemengde resultaten op. Tijdens het eerste blok van een 4×30/30 split aan het begin van de sessie blijkt de klok niet door te kunnen gaan. Terwijl de borstgordel vier pieken teruggeeft, vertoont tempo 2 een vervormd plateau. De resultaten werden bemoedigender in het tweede deel van de sessie tijdens het blok van 6 x 800 meter, telkens met een rustpauze van 3 minuten. Dit keer volgt Coros Pace 2 goed, maar laat zich soms zonder reden meeslepen. Tijdens de derde achthonderd meter stijgt de hartslag tot 192 bpm terwijl de band piekt op 180 bpm.

In het roze de hartslag geregistreerd door de Coros Pace 2 tijdens een hardloopsessie met intervaltraining.  In het blauw wordt de hartslag geregistreerd door de Polar H10 borstband.

In het roze de hartslag geregistreerd door de Coros Pace 2 tijdens een hardloopsessie met intervaltraining. In het blauw wordt de hartslag geregistreerd door de Polar H10 borstband.

Ten slotte houdt de Coros Pace 2 de slaap van de gebruiker bij. De betrouwbaarheid van deze monitoring hebben we tijdens deze test niet kunnen beoordelen, maar de gegevens leken overeen te komen met de werkelijkheid, althans wat betreft uren slaap en waakzaamheid.

Beoordeling van de redactie: 5 uit 5

onafhankelijkheid

Bij intensief gebruik, waaronder het volgen van live hartslag, slaap, dagelijkse fysieke activiteit en het ontvangen van meldingen, duurde de Pace 2 12 dagen. GPS-tracking voor een uur racen kostte 6% batterijduur. We kunnen dus iets minder dan 16 uur afspeeltijd verwachten in GPS-modus.

Voor autonomie is het mogelijk om de functies van de Pace 2 te beperken. Dus door de hartbewaking van “real time” naar “elke 10 minuten” te schakelen, kunt u een paar dagen gebruik maken van de aangesloten horlogemodus. Hetzelfde geldt voor de frequentie van het ontvangen van meldingen, die kunnen worden gespreid om de levensduur van het horloge te verlengen. Het kan dus tot 15 dagen.

Het duurt ongeveer 1 uur en 20 minuten om de Pace 2 op te laden met de speciale meegeleverde oplader.

kracht punt

  • Lichtgewicht (slechts 30 g met nylon band).

  • Vlotte en volledige aanvraag.

  • Gps is nauwkeurig.

  • 12 dagen autonomie.

kwetsbaarheden

  • plastisch uiterlijk.

  • Weinig functies.

  • Hartslagmeter die soms werkt.

conclusie

universeel teken

Beoordeling van de redactie: 3 uit 5

Hoe werkt het beoordelen?

De Coros Pace 2 laat een onvolledige nasmaak achter. De applicatie is compleet, de autonomie is comfortabel, de GPS is nauwkeurig en het biedt zelfs voldoende sportprofielen. De hartslagmeter is echter onbetrouwbaar en raakt soms van het goede spoor ondanks dat hij de meest plotselinge veranderingen in de hartslag kan volgen. Pace 2 zal dus een groot aantal atleten kunnen aantrekken, maar zal moeite hebben om zelfs de meest enthousiaste statistieken of progressie tevreden te stellen.

READ  Hier zijn de 10 echte shows voor zondag