Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Voetbal Engeland – Chelsea: De onthulling van de miljard euro in het Abramovich-tijdperk

Eigenaar van Chelsea sinds 2003, Roman Abramovich is nog steeds in de wet, de man die eigenaar is van de Europees kampioen voetbalclub.

Maar in feite ontnam Engeland hem deze titel vanwege zijn betrokkenheid bij de Russische invasie van Oekraïne en zijn nauwe band met Vladimir Poetin. Een recente BBC-documentaire verzekert dat Roman Abramovich de persoon is die het persoonlijke fortuin van Vladimir Poetin beheert, wat onder meer bewijst volgens de Engelse autoriteiten dat de twee mannen hechter zijn dan de oligarch wil toegeven. Echter, tot voor kort was Roman Abramovich, ondanks de twijfels in verband met de verwerving van zijn fortuin, behoorlijk populair in het koninkrijk, vanwege zijn eindeloze investeringen in de promotie van Chelsea.

miljard euro aan verliezen


Genoeg om van de Blues een van de sterkste en meest succesvolle teams op het continent te maken, die bijna elk jaar strijden om de Premier League-titel. Maar achter dit competitieve imago op atletisch vlak schuilt ook een minder rooskleurig beeld. Terwijl Chelsea veel aandacht krijgt met de bijna gedwongen verkoop door de overheid, hebben potentiële kopers die miljarden willen neerleggen om de baby terug te krijgen noodzakelijkerwijs uitgebreide studies over het onderwerp gedaan. Een daarvan werd uitgevoerd door de Gerald Edelman Company. Dit beroemde in Londen gevestigde adviesbureau wees erop dat Chelsea sinds de overname door Roman Abramovich 1,05 miljard euro heeft verloren en dat de structuur de toekomstige eigenaar volledig heeft verhinderd om naar de inkomsten in de rechtbank of op middellange termijn te kijken.

Niets om kopers bang te maken

Toegegeven, Covid was erbij en hielp de zaken niet, maar Chelsea heeft sinds 2002 slechts vier jaar inkomsten en dus 16 tekorten. De grafiek is verbazingwekkend en heeft iets om beleggers bang te maken. De huidige situatie, die de club nu al miljoenen doet verliezen, tussen sponsoren en een loket dat een spin in het web is, gaat daar niets aan doen. Maar de eigenaren en investeerders weten dit goed, en het is duidelijk dat dit zo was voor Roman Abramovich, het is duidelijk dat het bezitten van een voetbalclub geen winstgevend proces is.

READ  In Griekenland zijn verschillende dorpen geëvacueerd vanwege een grote brand