Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

VN “verontrust” door Israëlische inval in het Shifa-ziekenhuis;  De eerste brandstoftruck die Gaza binnenkomt

VN “verontrust” door Israëlische inval in het Shifa-ziekenhuis; De eerste brandstoftruck die Gaza binnenkomt

Wat we weten over de situatie in het Al-Shifa-ziekenhuis

Het Al-Shifa-ziekenhuis, gelegen in het centrum van Gaza-stad, wordt beschouwd als het belangrijkste ziekenhuis in de Palestijnse Strook. volgens’Verenigde Naties (Verenigde Naties)De omliggende gebieden waren dagenlang het toneel van botsingen tussen Hamas en het Israëlische leger. Dit laatste bevestigde Dinsdag Het ziekenhuis herbergt strategische infrastructuur voor Hamas, die gebruik maakt van burgers “Menselijke schilden”. Het Witte Huis bevestigde dinsdag ook dat de stichting operationeel is “Commando centrum” Aan Hamas.

Volgens een AFP-journalist die woensdagochtend ter plaatse was, ondervroegen Israëlische soldaten mensen in het ziekenhuis, waaronder patiënten en artsen, terwijl tanks en personenwagens het ziekenhuiscomplex omsingelden. Volgens wat de journalist meldde, riepen Israëlische soldaten via luidsprekers “Alle mannen van 16 jaar en ouder” “steken hun handen in de lucht.” En voor “Verlaat de gebouwen richting de binnenplaats”. Vervolgens verklaarde hij dat er inmiddels duizend mensen met opgeheven handen op het grote plein van het ziekenhuiscomplex aanwezig waren.

Dat heeft woordvoerder Daniel Hagari van het Israëlische leger gezegd Dat werd woensdagochtend gemeld op Xvan ons “gerichte operatie” Binnen in het ziekenhuis, een hoogtepunt ” Informatie ” Op de “Terroristische activiteiten van Hamas”. Avichay Adraee, de Arabisch sprekende woordvoerder van het Israëlische leger, zegt: Ook opDie de soldaten meebrachten ” Medische apparatuur “de volger “Incubators” of ” Moedermelk “.

De situatie in het ziekenhuis wordt als volgt beschreven:” Vreselijk ” Door de Verenigde Naties. Dinsdag voegde Dr. Khaled Abu Samra zich bij hem de wereldTenminste, dat telt “Zeshonderd gewonden”, “Honderd medisch personeel” En duizend burgers die “Ik heb daar een toevluchtsoord gevonden.” “Meer dan honderd mensen kwamen om in het ziekenhuis.” Volgens de arts die op de afdeling cardiologie werkt. “Hun lichamen zijn overal (…). Vanochtend hebben we veertig van hen begraven op een kleine binnenplaats van het ziekenhuis. » Op 10 november publiceerde Agence France-Presse foto’s die op het ziekenhuisterrein waren genomen, waarop talloze lichamen waren opgestapeld op een binnenplaats en gangen vol patiënten en burgers.

READ  Emmanuel Macron wil de crisis tussen Beiroet en Riyad beslechten tijdens zijn bezoek aan Saoedi-Arabië

Dagenlang was het Al-Shifa-ziekenhuis, net als alle andere ziekenhuisinstellingen in de Gazastrook, volgens Hamas een ziekenhuis. ” Buiten gebruik “ Ze hadden geen elektriciteit vanwege het gebrek aan brandstof die nodig was om generatoren te laten werken. Evacuatie van patiënten uit dit ziekenhuis is “Missie onmogelijk”De Wereldgezondheidsorganisatie zei dinsdag en merkte op dat deze mensen zich in een zeer kwetsbare toestand bevonden en nergens anders terecht konden.