Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Risico op vulkaanuitbarsting in IJsland: er werd een muur gebouwd om de energiecentrale tegen lava te beschermen

IJsland bouwt een grote muur in een poging een geothermische energiecentrale te beschermen, terwijl een vulkaanuitbarsting het zuidwesten van het land bedreigt.
Volgens de IJslandse premier zou de energievoorziening van het land aanzienlijk kunnen worden aangetast als er schade optreedt.
Duizenden mensen werden afgelopen weekend uit voorzorg geëvacueerd.

IJsland bereidt zich voor op een dreigende vulkaanuitbarsting. Terwijl de 4.000 inwoners van Grindavik, een stad in het zuidwesten van het land, afgelopen weekend uit voorzorg werden geëvacueerd, gaven de autoriteiten opdracht tot de bouw van een grote muur rond een geothermische energiecentrale in Svartsinje om deze te beschermen tegen lavastromen. Dinsdag. Dat melden de BBC en Reuters.

Via de centrale werden 30.000 mensen van energie voorzien

De exploitant van de locatie bevestigde tegenover de Britse zender dat er maatregelen worden genomen om schade aan de infrastructuur van de elektriciteitscentrale op zes kilometer van Grindavik te voorkomen. Volgens de BBC zijn er veel materialen en apparatuur rond de elektriciteitscentrale van Svartsinje gestuurd om de bescherming ervan te verbeteren.

De IJslandse premier Katrín Jakobsdóttir zei dinsdag dat het station energie levert aan ongeveer 30.000 mensen, op een totaal van 370.000 mensen in het land. Als de locatie wordt beschadigd door potentiële lavastromen, kunnen de gevolgen voor de elektriciteitsvoorziening aanzienlijk zijn. Volgens de IJslandse media RUV zijn de werkzaamheden voor de bouw van deze muur en het voorkomen van deze ramp ruim 24 uur geleden begonnen.

Het risico op een vulkaanuitbarsting in Vajradalsfjal blijft bestaanDe studentVolgens wetenschappers van het IJslandse Meteorologisch Bureau zijn er vrijdag rond de stad ongeveer 800 aardbevingen geregistreerd, die hebben geleid tot het uitroepen van de noodtoestand in het gebied. Ook zijn bijna overal in het Grindavik-gebied indrukwekkende scheuren waargenomen.

READ  Overlevenden vertellen over hun beproeving in de ondergelopen Chinese metro

voor jou