Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Vluchten naar Algerije worden hervat: PCR-tests, isolatie …

Meer dan 15 maanden rust, en het zit er bijna op. Dat heeft de Algerijnse regering maandag 24 mei bekendgemaakt Gedeeltelijke hervatting van vluchten Van en naar vier landen, waaronder Frankrijk, vanaf 1 juni. Er zullen twee vluchten van en naar Parijs worden verzorgd, evenals één vlucht naar Marseille per week.

De toegangsprocedures voor Algerije zullen echter zeer restrictief zijn, Vanwege de Covid-19 epidemie. Het is noodzakelijk om 36 uur voor vertrek een negatief PCR-testresultaat te laten nemen en vijf dagen na aankomst te isoleren. “De kosten van accommodatie op de accommodatielocaties zijn uitsluitend de verantwoordelijkheid van de passagier” en deze “moet eerst de kosten in verband met de quarantaine (…) evenals de kosten van de screeningstest betalen”, na een persbericht gepubliceerd op de website van de Algerijnse ambassade in Frankrijk.

Vervalste documenten publiceren

In dit kader circuleert sinds vrijdag veel op sociale netwerken een document, gepresenteerd als officieel persbericht door Air Algerie. Er staat met name dat elke passagier een ‘reispakket’ inclusief vliegticket, accommodatie en screeningkosten zal moeten betalen. Voor één persoon bedragen de kosten – exclusief vliegtickets – 490 euro (350 euro voor vijf dagen quarantaine, 100 euro voor twee PCR-testen, 30 euro voor antigeentesten aan het einde van isolatie en 10 euro voor vervoer van de luchthaven naar het hotel). ) Dat is ongeveer 80.000 Algerijnse dinars. “Maar het gelach, het reispakket + het ticket en ook mijn ziel”, ergert de gebruiker. “Met het reispakket + Air Algerie-ticket kun je twee weken met een all-inclusive systeem naar de Bahama’s”, antwoordt een ander.

READ  Zes mensen werden gedood en zeven anderen raakten gewond na een aanrijding met een vrachtwagen

Dit document is in feite een vervalsing, althans niet officieel verspreid door het bedrijf, de laatste verwijst naar de Parijzenaar en bevestigt de informatie die van de site is ontvangen Visum Algerije. “We hebben op dit moment geen officiële verklaring gepubliceerd”, wordt ons verzekerd. Een ander document somt de bepalingen op voor de gedeeltelijke hervatting van vluchten, maar komt ook niet van Air Algerie. Dit zou in het weekend officieel kunnen worden aangekondigd, 48 uur voordat de vluchten worden hervat.

Eén ding is zeker: mensen die in Frankrijk wonen en de komende dagen naar Algerije willen terugkeren, zullen niet alleen hun vliegticket maar heel goed moeten betalen. Maar ze weten nog niet hoeveel ze moeten betalen. Air Algerie zal in eerste instantie verantwoordelijk zijn voor het terugvorderen van het volledige bedrag, inclusief hotel- en testkosten, volgens de directeur-generaal van het ministerie van Toerisme, Moussa Bentamer, die sprak op de nieuwszender Al-Shorouk. Dit werd echter nog lang niet gehaald. “De nationale luchtvaartmaatschappij van Algerije streeft er niet naar om dit soort kosten te innen”, De krant Al-Watan meldde vandaag, woensdag.