Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Vladimir Poetin vergelijkt zichzelf met J.K. Rowling, antwoordt de schrijver

Sky News-opname

Vladimir Poetin vergelijkt zichzelf met J.K. Rowling, schrijver reageert (gevangen 25 maart 2022)

Rowling, die onlangs een Engelse school zag waarvan haar naam werd omgedoopt vanwege haar ‘meningen over transgenders’, had vóór deze interventie van de Russische president al haar steun betuigd aan Oekraïners.

De Britten, beroemd om zijn accessoire Harry PotterZe deed vooral een beroep op donaties om kinderen te helpen die vastzitten in weeshuizen in Oekraïne, en beloofde die donaties van maximaal £ 1 miljoen te evenaren.

Anti-LHBTQ-beleid

Zijn naam kwam eerder op de dag uit de mond van de Russische president toen hij de deprogrammering in westerse landen van Russische culturele figuren en gebeurtenissen vergeleek met de nazi-brandstichting.

“JK Rowling is onlangs geannuleerd omdat het fans van seksuele vrijheid niet bevredigt”, zei Poetin, wiens privébeleid LGBT-mensen criminaliseert.

Vandaag proberen ze onze 1000-jarige mensen “af te schaffen”. Ik heb het over de toenemende discriminatie van alles wat met Rusland te maken heeft, en deze trend in veel westerse landen,” vervolgde Poetin, die schatte dat “de laatste keer dat de nazi’s in Duitsland waren, er zijn bijna 90 jaar, die een dergelijke campagne lanceerden om te vernietigen een ongewenste cultuur waarin. We herinneren ons nog goed de foto’s van boeken die op openbare pleinen werden verbrand.”

READ  Parlement hekelt Europees besluit over minderjarige migranten

Zie ook op The HuffPost: In het midden van het concert zond Hans Zimmer een video uit van een Oekraïense pianist die onder de sirenes speelde