Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Vitaminesupplementen kunnen dementie bij oudere volwassenen vertragen

Vitaminesupplementen kunnen dementie bij oudere volwassenen vertragen

Suppletie had effecten op het geheugen en de uitvoerende functie

Amerikaanse onderzoekers evalueerden de effecten van vitaminepreparaten over een periode van drie jaar en toonden hun voordelen.

Aanvulling met vitamines om Alzheimer en andere vormen van dementie te vertragen? Dat is misschien een goed idee, vinden onderzoekers van de Wake Forest University in de VS. Hun studie werd gepubliceerd in het tijdschrift De ziekte van Alzheimer en dementie Hij onderzoekt als eerste de effecten van grootschalige en langdurige dagelijkse cacao- en/of vitamine- en mineralensuppletie.

In totaal volgden ze 2.262 gezonde volwassenen van gemiddeld 73 jaar gedurende drie jaar. 60% van de deelnemers was vrouw. Allen waren gezond en slikten vóór het onderzoek geen voedingssupplementen.

Cacao heeft geen effecten

De onderzoekers verdeelden ze in vier groepen: de eerste slikte dagelijks cacao-extract en een vitaminepreparaat, de tweede cacao-extract en een placebo. Een derde nam een ​​placebo en de vierde nam een ​​placebo. De cognitieve vaardigheden van de deelnemers werden aan het begin van de proef en daarna jaarlijks gedurende drie jaar beoordeeld door middel van een telefonisch interview.

Terwijl de inname van cacao geen effect had op de cognitie bij ouderen, vertoonde het vitaminepreparaat een relatieve verbetering in zowel het geheugen als de uitvoerende functie. “Hoewel deze bevindingen bemoedigend zijn voor de Alzheimer’s Association, zijn we niet klaar om het wijdverbreide gebruik van een multivitaminesupplement aan te bevelen om het risico op cognitieve achteruitgang bij ouderen te verminderen,” zei Dr. Maria C. Carrillo, hoofdwetenschapper bij de vereniging. Er zijn meer studies nodig. Als de resultaten worden bevestigd, hebben ouderen een eenvoudige en goedkope manier om zich tegen dementie te beschermen.

READ  De laatste krokodil van Europa leefde 4,5 miljoen jaar geleden in Spanje

Video – Dr. Christian Reccia: “Om de ziekte van Alzheimer te voorkomen, zijn er een aantal dingen die we onder controle hebben en die we kunnen doen”