Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Huidveroudering: deze virale foto’s tonen de gevaren van onbeschermde blootstelling aan de zon

Huidveroudering: deze virale foto’s tonen de gevaren van onbeschermde blootstelling aan de zon

Elk jaar als de zomer nadert, volgen preventieboodschappen elkaar op om het publiek bewust te maken van de gevaren van de zon, onderbroken door een reeks tips over hoe ze zich ertegen kunnen beschermen. En niet voor niets is meer dan 80% van de huidkankers gelinkt aan overmatige blootstelling aan de zon, volgens de gegevens die ik heb gepubliceerd volksgezondheid Frankrijk.

Er was maar één schot nodig om de Twitter-wereld te verwoesten. Niets provocerends of vermakelijks, gewoon een foto van een 92-jarige vrouw die al 40 jaar zonnebrandcrème op haar gezicht smeert, maar niet op haar nek. Het resultaat was verbluffend en heeft tienduizenden gebruikers overgehaald om de juiste stappen te nemen in het licht van de gevaren van blootstelling aan de zon.

Na de zomerperiode, die speciale aandacht vereist, is het raadzaam het hele jaar door alert te blijven op blootstelling aan de zon. Dit geldt des te meer als u buitenshuis werkt, kinderen heeft die waarschijnlijk meer buitenactiviteiten gaan doen, of een patroon van weinig licht heeft dat overeenkomt met een zeer blanke huid, blond of rood haar en lichte ogen.

Sterke opwinding op Twitter

Dit is wat zojuist een momentopname liet zien die op sociale netwerken was gepost door een dermatoloog uit de staat New York, Dr. Avi Peterman. We kunnen het gezicht en de nek van een 92-jarige vrouw zien, legt dezelfde gezondheidswerker uit. A priori is het niet voldoende om een ​​evenement op een sociaal netwerk te creëren. Oorspronkelijk van Tijdschrift van de Europese Academie voor Dermatologie en Venereologiedie hij als voorbeeld gebruikt om een ​​rapport met de titel “Research on Aging: Rethinking Primary Skin Cancer Prevention” te illustreren, toont de foto feitelijk schade door de zon gedurende vier decennia.

READ  Getroffen mensen kunnen jarenlang immuun zijn

Zoals de dermatoloog op zijn Twitter-account opmerkt, gebruikt de vrouw in kwestie al meer dan 40 jaar “UV-beschermende crèmes op haar gezicht, maar niet op haar nek.” Het resultaat is definitief. In tegenstelling tot de huid van het gezicht, is de huid van de nek van deze onbekende patiënt bedekt met vlekken, en rimpels zijn veel meer dan die van de wangen en jukbeenderen. Een cliché dat veel zegt over het belang van jezelf beschermen tegen blootstelling aan de zon.

Feedback was direct. Verbaasd, zo niet geschokt, hebben Twitter-gebruikers op hun beurt gecommuniceerd over de gevolgen van het niet naleven van de beschermingsregels met betrekking tot blootstelling aan de zon. Binnen enkele dagen verzamelde het bericht meer dan 240.000 likes en werd het meer dan 30.000 keer geretweet.

De dermatoloog heeft sindsdien andere afbeeldingen van dezelfde soort gepost of opnieuw gepost om te waarschuwen voor meer risico’s op blootstelling aan de zon. We kunnen met name de armen en dijen detecteren van een man die ’50 jaar in de zon heeft gewerkt, maar’ [n’a] nooit weg[é] Een huis zonder broek,” is absoluut prachtig.

Volgens de Franse volksgezondheid worden in Frankrijk elk jaar 80.000 gevallen van huidkanker gediagnosticeerd. Hoewel het belangrijk is om jezelf tegen de zon te beschermen door rekening te houden met je fototype, zoals zonneschijn, is het ook een goed idee om de blootstelling te beperken en jezelf te bedekken met geschikte kleding.