Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Vincent Strobel benoemd tot algemeen directeur van Anssi

Vincent Strobel benoemd tot algemeen directeur van Anssi

De “digitale lijfwacht” van de staat heeft een nieuwe baas. Op woensdag 4 januari heeft de regering Vincent Strobel benoemd tot directeur-generaal van het National Agency for the Security of Information Systems (ANSI), dat ongeveer 600 mensen telt.

De heer Strobel, een polytechnicus van Corps des Mines, gepasseerd door Télécom Paris, was tot nu toe directeur van de operator van geheime interdepartementale informatiesystemen (Osiic), die de beveiligde communicatie van de staat beheert. Osiic herbergt 300 mensen, zowel burgers als soldaten.

Hij kent Anssi goed omdat hij het grootste deel van zijn carrière daar doorbracht voordat hij in 2020 vertrok om Osiic te leiden, dat op die datum werd opgericht vanuit het voormalige Government Transmission Centre (CTG) en de digitale onderafdeling van Anssi.

De heer Strobel volgt Guillaume Poupard op, een andere hogeschool die het bureau acht jaar leidde en hoog aangeschreven stond in de wereld van cyberbeveiliging.

Lees zijn profiel: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees Cyber ​​​​Defense: Guillaume Poppard, directeur van Anssi, kondigt aan dat hij zijn post verlaat

De heer Boppard heeft de opkomst van Onsi en zijn leiders begeleid tegen de achtergrond van een explosie van computerdreiging, met de verspreiding van criminele cyberaanvallen en activiteiten van het binnendringen van staatsnetwerken, met het oog op spionage of voorbereiding op militaire acties.

De heer Boppard is sindsdien benoemd tot plaatsvervangend algemeen directeur van Docaposte, de digitale dochteronderneming van La Poste, die een centrale speler wil worden in veilige digitale diensten. ANSSI rapporteert aan de premier via het secretariaat-generaal voor defensie en nationale veiligheid.

READ  Stijgt het eurogeld bij hogere rentetarieven?
Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees Steden geconfronteerd met ransomware: ‘Als je wordt getroffen, voel je je snel gechanteerd’

de wetenschapper