Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Vijf dingen die u moet weten over Rishi Sunak, die door de conservatieven werd gekozen om de nieuwe premier te worden

Minder dan twee maanden na zijn nederlaag tegen Liz Truss, deze keer, is Rishi Sunak erin geslaagd premier van het Verenigd Koninkrijk te worden, als opvolger van degene die slechts een kort bezoek bracht aan Downing Street. Op maandag 24 oktober moet zijn benoeming geformaliseerd worden. Penny Mordaunt, haar enige kanshebber in de conservatieve leiderschapsrace, heeft maandag zijn nederlaag toegegeven.

Rishi Sunak Hij is de enige die de steun heeft van minstens 100 conservatieve parlementsleden, de drempel die nodig is om deel te nemen aan de interne verkiezingen van zijn partij. Van zijn kant gooide voormalig premier Boris Johnson, in de verleiding om weer aan de macht te komen, uiteindelijk de handdoek in de ring. Franceinfo vat vijf dingen samen die u moet weten over de nieuwe sterke man van het VK.

1Zijn snelle politieke opkomst

Rishi Sunak werd in 2015 gekozen in het parlement en werd binnen een paar jaar een van de beroemdste conservatieve parlementsleden van het land. Hij toonde zich al snel zeer pro-Brexit tijdens de referendumcampagne in 2016 en verdiende de steun van Boris Johnson, die zijn belofte nakwam. Nadat hij premier was geworden, benoemde laatstgenoemde hem in februari 2020, toen hij nog geen 40 was, tot penningmeester, het Britse equivalent van de minister van Financiën en Begroting.

In het onmiddellijke gezicht van de Covid-19-crisis zou deze voorstander van bezuinigingen moeten beginnen met het voorbereiden van een reddingsplan van £ 350 miljard (€ 403 miljoen), met een garantie bij verschillende gelegenheden: “We zullen doen wat nodig is”. Zijn beheersing van spoelen en populariteit maakten hem tot een van de concurrenten van Boris Johnson, met wie de relatie verzuurde. In juli 2022 was hij een van de eersten die ontslag nam uit de regering, daarbij verwijzend naar: ‘Heel ander basiscurriculum’. Verzwakt door de Partigate Party, ten val gebracht door zoveel ministers, zal Boris Johnson twee dagen later eindelijk de handdoek in de ring gooien.

READ  De Venezolaanse rechterlijke macht nam het hoofdkantoor van de krant "Nacional" in beslag, die het veroordeelde

De volgende dag verklaarde Rishi Sunak zich kandidaat om de Conservatieve Partij te leiden en zo premier te worden. Daar zou hij eindelijk zijn eerste mislukking ervaren, leden van de Conservatieve Partij gaven de voorkeur aan Liz Truss, terwijl hij werd gesteund door een meerderheid van parlementariërs in zijn kamp.

2Het komt van de beste universiteiten

Rishi Sunak komt uit een gezin uit India dat in de jaren zestig in het VK arriveerde, en legt uit dat zijn oudersveel opgeofferd” als hij kan Ga naar de beste universiteiten. “Ik had het geluk om te studeren aan Winchester College, Oxford en Stanford”, Hij schrijft op zijn website. Hij zegt dat deze prestigieuze instellingen zijn leven hebben veranderd en internationale horizonten voor hem hebben geopend.

Aan de Stanford University in Californië ontmoette hij zijn vrouw Akshata Murti, erfgename van een van India’s rijkste zakenlieden. Het echtpaar woonde enkele jaren in de Verenigde Staten voordat ze zich in het Verenigd Koninkrijk vestigden. Zij zijn de ouders van twee dochters.

3Zet zijn eerste stappen in de financiële wereld

Na prestigieuze studies begon Rishi Sunak zijn carrière bij investeringsbank Goldman Sachs als junior analist. Daarna zette hij zijn carrière voort in verschillende investeringsfondsen, waaronder het Children’s Investment Fund, “Een van de meest prominente hedgefondsen in Londen”En de uitleggen weerkaatsing. Een reis die hem in staat stelde een zeer belangrijke erfenis op te bouwen. In juli werd het gezamenlijke vermogen van de oud-minister en zijn vrouw geschat op ruim 840 miljoen euro door British Daily thee zondag keer (De link is in het Engels en is gereserveerd voor abonnees).

Bovenal overtuigde dit beroep hem om zich in te zetten voor liberale economische hervormingen. “Ik begrijp uit eigen ervaring waarom politici ondernemerschap en innovatie moeten ondersteunen om toekomstige welvaart te verzekeren.” Zegt hij op zijn website.

READ  Covid-19: Het verloop van de epidemie in Afrika is "uiterst zorgwekkend"

4De financiële status van zijn vrouw was controversieel

In april 2022, als minister van Financiën, ziet Rishi Sunak de situatie van het paar zich ontvouwen voor het grote publiek. Britse krant onafhankelijk (in Engels) Hij onthult dat zijn vrouw een “niet-binnenlandse” belastingstatus heeft in het VK, wat haar miljoenen ponden aan belastingen bespaart.

Midden in een inflatiecrisis maakte de oppositie van de gelegenheid gebruik om de conservatieve minister aan te vallen. “Dit is legaal, maar is het eerlijk?”vooral vragen Labour Ed Miliband Op Sky News (in Engels). “hij is De Britse minister van Financiën vraagt ​​mensen om meer belasting te betalen. (…) Ik denk dat Rishi Sunak en zijn familie erover moeten nadenken.”

5Hij is slachtoffer van racisme in zijn kamp

Rishi Sunak is de eerste Brits-Indiër die de regering leidt. De kleur van zijn huid leverde hem aanvallen op, waaronder enkele aanhangers van zijn partij. Krant Laat los (link gereserveerd voor abonnees) Racistische retoriek, zaterdag, op de Britse radio LBC, vertelt over een conservatieve kiezer die ervan overtuigd is ‘Rishi is niet echt Brits’. “HoiJa, 85% van de Engelsen is blank en zou graag een premier zien die op hen lijkt.Deze man werd gerustgesteld door zichzelf voor te stellen als lid van de Conservatieve Partij.