Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Vier vragen over het Janssen-vaccin, waarbij de werkzaamheid wordt gecontroleerd

Het vaccin van Janssen, dat met een enkele injectie bescherming moest bieden tegen Covid-19 en dat gebruikmaakt van virusvectortechnologie, is in zijn laatste rapport in twijfel getrokken door het Nationaal Agentschap voor de Veiligheid van Geneesmiddelen (ANSM). Wat zijn de resultaten van deze waarnemingen wanneer?Aanvullende onderzoekenWordt het uitgevoerd?

1 Wat zegt het ANSM-rapport?

maandag 13 september Nationaal Agentschap voor de Veiligheid van Geneesmiddelen (ANSM) merkt op dat “Er is een groot aantal mislukte Janssen-vaccins gemeld, met bijzonder ernstige vormen (overlijden en reanimatie) en een oververtegenwoordiging van met Janssen gevaccineerde patiënten op de intensive care van twee universitaire ziekenhuizen.‘, in Marseille en rondleidingen.

In detail heeft ANSM 32 gevallen van Covid-19 geïdentificeerd onder 1 miljoen mensen ouder dan 55 jaar die sinds 24 april (de datum waarop ze het Groene Vuur van het Europees Geneesmiddelenbureau ontvingen) een enkele dosis Janssen hebben gekregen. Van deze 32 gevallen ontwikkelden 29 ernstige vormen van de ziekte (mensen van 73 tot 87 jaar) en stierven er 4. ANSM stelt ook vast dat deze patiënten zich presenteerden “Meestal ernstige comorbiditeitenDe Monitoring Commissie Vaccin Janssen overweegt:Dat dit een mogelijke indicatie is en dat het onderzoek voortduurt“.

2Waarom wordt de tweede dosis sterk aanbevolen om ernstige vormen te bestrijden?

eigenlijk 23 augustusDe Hoge Autoriteit voor de Gezondheid (HAS) heeft gewaarschuwd voor de lage werkzaamheid van vaccins, waaronder Janssen, op de lange termijn vooral tegen de deltavariant. Om hierop in te spelen adviseerde de HAS een vaccinatieboostercampagne voor volledig gevaccineerde 65-plussers en voor alle mensen met comorbiditeiten.

READ  Koude golf volgende week bevestigd

Oorspronkelijk had het Janssen-vaccin met een enkelvoudige dosis een werkzaamheid van 66,9% bij matige tot ernstige vormen van Covid-19, tegenover 91% voor de Pfizer- en Moderna-vaccins. Maar de laatste ANSM-gegevens bevestigen de lage werkzaamheid van het Janssen-vaccin tegen de delta-variant. Daarom herinnert het directoraat-generaal Volksgezondheid (DGS) aan het belang van de boostervaccin-campagne voor patiënten die eerst met Janssen zijn gevaccineerd.

3Wat is het tweede vaccin dat wordt aanbevolen voor degenen die voor het eerst met Janssen zijn gevaccineerd?

DGS bevestigt dinsdag 14 september dat mensen die één dosis Janssen hebben gekregen, een tweede dosis van het mRNA-vaccin moeten krijgen: Pfizer of Moderna dus. U moet na uw eerste Janssen-injectie ten minste vier weken wachten voordat u uw tweede dosis krijgt.

Het DGS geeft ook aan dat de gezondheidscorridor die voor het eerst door Janssen wordt gevaccineerd nog steeds van toepassing is, met of zonder booster, maar raadt 65-plussers, verpleeghuisbewoners, risicopersonen en mensen met ernstige immuundeficiëntie ten zeerste aan dit te doen. .

4Waar worden de Janssen-vaccins geleverd?

Terwijl de leveringen van het vaccin van Janssen sinds 4 juli zijn stopgezet, werd het deze week hervat met de levering van 350.000 nieuwe doses.

Frankrijk heeft sinds april al 1,8 miljoen doses Janssen-vaccin gekregen, maar met een bezettingsgraad van slechts 56%. Frankrijk moet echter tegen het einde van het jaar 30 miljoen doses ontvangen, vooral om het volume aan donaties aan Covax te vergroten. Over de overeenkomst met Covax en Janssen wordt al enkele maanden onderhandeld en moet in oktober worden afgerond. In de tussentijd zullen de doses worden gebruikt als onderdeel van de vaccinatiecampagne of rechtstreeks aan andere landen worden gegeven, zoals afgelopen juli het geval was met de verzending van 500.000 doses naar Tunesië.