Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De verbazingwekkende persistentie van het ebolavirus

Degeneratie – Zeldzame overlevenden kunnen de ziekte jaren na herstel doorgeven, wat een opleving van de epidemie veroorzaakt.

Oorspronkelijk, ebola Een plaag van het bos. Het virus, dat verantwoordelijk is voor hemorragische koortsen die tot 80% van de geïnfecteerde mensen kunnen doden, wordt op mensen overgedragen door contact met besmette dieren. Meestal treft het vissers in de eerste plaats en vervolgens geleidelijk overgedragen door contact met de lichaamsvloeistoffen van patiënten. Nieuwe methoden voor patiëntmonitoring ontwikkeld in West-Afrika in de nasleep van de grote epidemie 2014-2016 in GuineeSierra Leone en Liberia (meer dan 28.000 gevallen, 11.000 doden) stelden het Frans-Guinese onderzoeksteam in staat een fundamentele ontdekking te doen over de dynamiek van de ziekte. Hun werk is woensdag gepubliceerd in het tijdschrift de natuur temperen, onthult dat sommige patiënten het virus lange tijd in hun lichaam laten sluimeren, totdat ze jaren later een reeks besmetting kunnen terugkeren!

Afgelopen februari startte een groep in Guike, Guinee, 200 kilometer van het epicentrum van de epidemie.

Dit artikel is alleen voor abonnees. Je hebt nog 80% om te ontdekken.

De grenzen van de wetenschap verleggen is ook vrijheid.

Lees je artikel verder voor € 1 in de eerste maand

Al geabonneerd?
Log in

READ  Wat zijn de eerste tekenen van ziekte?