Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Vier mooie shots om de Mercato genoeg te maken om Messi te overtuigen?

Vier mooie shots om de Mercato genoeg te maken om Messi te overtuigen?

Op weg naar ons WK Onze d’Or: Ons Journalist Model Team, Stefan Tan

Zelfs als de Mercato-zomer officieel niet begon, is Joan Laporta, sinds zijn verkiezing afgelopen maart als president van FC Barcelona, ​​actief geweest in het rekruteren van competitieve en goedkope spelers, indien mogelijk. De 58-jarige advocaat nam de leiding over een club in een rampzalige economische situatie en erfde deze van het management van zijn voorganger, Josep Maria Bartomeu. Sommige transfers illustreren deze bestedingsperiode voor Barcelona, ​​dit is het geval van 135 miljoen euro geïnvesteerd in respectievelijk Osman Dembele en Philippe Coutinho in 2017 en 2018, en 120 miljoen euro om Antoine Griezmann van Atlético Madrid af te pakken in 2019, of in dezelfde jaar 86 miljoen weddenschappen op Frenkie de Jong. Astronomische transfers die deze zomer waarschijnlijk schaars zullen worden als gevolg van de economische crisis veroorzaakt door de Covid-19-pandemie, die alle voetbalclubs heeft gehinderd. Joan Laporta realiseert zich dat elk miljoen telt en onderzoekt dit seizoen verschillende persoonlijke dossiers die de club tegen lagere kosten een boost kunnen geven.

Elf wereldnummers 340 zijn hier beschikbaar

Depay, Agüero, Wijnaldum, Garcia …

Begin diavoorstelling
La Liga: de topscorers voor het seizoen 2020-2021
+11

Jorginho Finaldom en Memphis DepayAfbeelding tegoed – sport pictogram

De eerste van de lijst speelde afgelopen zondag zijn laatste wedstrijd met Olympique Lyonnais. Dit is het Nederlandse Memphis Depay. Het was afgelopen zomer erg gewild door collega Barcelona-coach Ronald Koeman, de 27-jarige spits, die zijn contract bij Barcelona liever afrondde. Gaan. De auteur van een nieuw finaleseizoen met 20 goals en 12 assists in 37 Ligue 1-wedstrijden, maar zijn komst is mogelijk afhankelijk van de toekomst van Koeman, wat in Catalonië niet zeker is. Volgens Fabrizio Romano is er een contractaanbod gedaan aan de Nederlandse international (62 caps, 23 goals), die zich onlangs heeft bevrijd van zijn agenten om op eigen kracht over zijn toekomstige bestemming te onderhandelen. Memphis Depay bevestigde zondag op de Canal + microfoon dat hij zich eerst wil focussen op de EUR (11 juni – 11 juli), voor zijn toekomstige club. Misschien zal deze beroemde show hem van gedachten doen veranderen.

READ  Jocelyn Gurvinek: 'We hebben het ware gezicht van LOSC gezien'

Het Depay-dossier lijkt het meest dubbelzinnig omdat het volgens Fabrizio Romano nog steeds is dat Jorginho Winaldome, een getalenteerde 30-jarige middenvelder, zich aan het einde van zijn contract bij Liverpool zal binden tot juni 2024 bij Barcelona, ​​ondanks dat hij dichtbij is. naar Paris-Saint-Germain en Bayern München. Tot deze indrukwekkende aankomst op het middenveld zijn spits Sergio Aguero en verdediger Eric Garcia, die beiden uitkomen voor Manchester City, die officieel zou moeten worden na de Champions League-finale tegen Chelsea aanstaande zaterdag (21.00 uur). Met deze aanwerving van vier gratis spelers versterkt FC Barcelona zichzelf tegen lagere kosten (exclusief mogelijke handtekeningbonussen), op alle gebieden van het spel en vooral op plaatsen waar de club zo hard nodig is, d.w.z. bij verdediging en aanval.

Is het een positief teken voor Lionel Messi?

Is het een positief teken voor Lionel Messi? Begin diavoorstelling
La Liga: de topscorers voor het seizoen 2020-2021
+11

Sergio Aguero en Lionel MessiAfbeelding tegoed – sport pictogram

Naast een goede deal over het financiële plan, zou de strategie van Joan Laporta het op korte termijn ook kunnen toelaten om Lionel Messi te redden. Ook aan het einde van zijn contract in juni moest de Argentijn nog bepalen of hij zich had verlengd naar Barcelona, ​​of zich had overgegeven aan de opmars van Paris Saint-Germain en Manchester City. Kritiek van de voormalige clubleiding van Barcelona, vlo Alle waarnemers waren verrast door deel te nemen aan de stemming om de nieuwe president te kiezen, wat een goede verstandhouding met Joan Laporta betekent. Hoewel Lionel Messi dit seizoen heeft geklaagd dat er geen spelers aan zijn zijde zijn waardoor Barcelona kan terugkeren naar de top, kan de komst van vier succesvolle spelers, zelfs voor de start van de Mercato, hem dwingen een stap in de richting van verlenging te zetten. Dankzij het geld dat uit de transfersom is bespaard, kan Joan Laporta een extra economische inspanning leveren om zijn kapitein te overtuigen het avontuur voort te zetten. Met kleinere loonsverlagingen en een competitieve ploeg zal Lionel Messi dan in staat zijn om de emotionele façade van de financier, en uiteindelijk zijn contract met zijn club, tot de kern te verlengen. Een verbeterd scenario is ongetwijfeld geschikt voor alle supporters Blaugrana.