Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Vier dagen na zijn vrijlating uit de gevangenis heeft Boris Becker zijn stilzwijgen verbroken

Vier dagen na zijn vrijlating uit de gevangenis heeft Boris Becker zijn stilzwijgen verbroken

Met een zacht gezicht sprak Boris Becker dinsdagavond voor het eerst in het openbaar op de Duitse privézender “Zaterdag 1” Sinds zijn vrijlating uit de gevangenis afgelopen donderdag. Een interview dat hem 515 duizend euro opleverde.

Hij werd op 29 april door de Southwark Crown Court in Londen veroordeeld tot tweeënhalf jaar gevangenisstraf wegens vier gevallen van persoonlijk faillissement. naar zijn land van herkomst als hij daarmee instemde, om Britse gevangenissen te ontketenen. Hieronder staan ​​de belangrijkste fragmenten uit dit twee uur durende interview.

Acht maanden gevangenisstraf: een andere gevangene wilde me vermoorden

“Achter de tralies ben je niemand. Dat besefte ik al snel. Je bent maar een nummer. Niemand noemde me Boris. Bovendien kon het ze niet schelen wie ik was. Ik bouwde vertrouwensrelaties op met drie gevangenen die mijn leven hebben gered. In oktober , een andere gevangene wilde me vermoorden.” Hij legde me precies uit wat hij van plan was, maar ik kreeg steun van deze andere gevangenen en de volgende dag kwam deze gevaarlijke persoon die 12 jaar achter de tralies had gezeten zich verontschuldigen. mijn tijd waarin ik andere gevangenen Engels en wiskunde leerde. Na een paar weken studeerde ik de filosofie van het stoïcisme, die ik vervolgens aan de gevangenen onderwees. Ik was ook hun fysieke trainer. Gelukkig had ik deze paar beroepen, anders zou ik gek geworden zijn .”

READ  Reïntegratie van Russische atleten: Bach vindt standpunt van regeringen die kritiek hebben op het IOC "ongelukkig"

Gevolgen van vastzitten: “Ik heb Zlaty ontmoet”

“Ik ben dezelfde persoon, maar ik ben nederiger geworden. Ik ben veel afgevallen. Ik ging hongerig naar bed, wat me nog nooit eerder is overkomen. Mijn tijd in de gevangenis heeft me geholpen om gezond te zijn. Ik denk dat ik heb in mezelf de mens gevonden die ik was.” Vele jaren geleden. Deze veroordeling was een heel harde les. Een les die me veel pijn deed. Maar achteraf gezien had het ook positieve gevolgen. fouten. Ik had niet altijd de juiste mensen om me heen, ik werd slecht geadviseerd. Ik heb deze acht maanden verzacht. Ik wil dit rechte pad behouden. Ik kreeg een tweede kans, en het is aan mij om die te grijpen en eerlijk te zijn aan mijn principes. Dit verblijf in de gevangenis stelde me in staat mezelf te vinden, het diende me.”

Anekdotes over zijn tijd in de gevangenis: ‘Klopp wilde me komen opzoeken’

“Ik had recht op twee bezoeken per maand, maar sommige hoogwaardigheidsbekleders mochten me niet bezoeken. Jürgen Klopp wilde me bijvoorbeeld komen opzoeken. We belden elkaar. Klopp mocht niet aanwezig zijn, zowel omdat hij te bekend was als omdat de gevangenis anarchie wilde voorkomen. Op 22 november werd ik vijfenvijftig en verschillende gevangenen verzamelden zich om me drie chocoladebrownies te geven, elk met een andere smaak.

READ  Live - Manchester United - Liverpool: Varane's eerste periode, Ronaldo werd uit de basisopstelling gehaald

Ik krijg dagelijks tientallen berichten van fans, vrienden en oud-tennissers. Ik heb ze allemaal gelezen. Ik zal ze allemaal beantwoorden tijdens de vakantieperiode. Deze berichten hebben me enorm geholpen om dagelijks de moed erin te houden. Welke raakte mij het meest? De brief die Michael Stitch (ex-wereld nr. 2) me stuurde, bestaat uit drie pagina’s met zeer ontroerende woorden. Ik kon niet geloven dat hij zo’n krachtig gebaar maakte (Baker barst in tranen uit). »

Zijn relatie met geld: ‘Ik moet nu voorzichtiger zijn’

“Sinds 2012 leef ik van bankleningen, omdat ik al die jaren boven mijn stand heb geleefd. Maar nu is het allemaal voorbij. Ik wil weer een appartement of een auto kunnen kopen zonder fiscale aanpassingen. Lange tijd heb ik geloofde dat ik kon leven zoals het was. In mijn betere dagen tijdens mijn actieve carrière moet ik nu meer aandacht besteden aan het beheer van mijn vermogen.”

Boris Baker bij Southwark Assize Court in Londen, 29 april 2022 (J. Sibley/Reuters)

Zijn vrijlating: “Ik dronk het beste bier van mijn leven”

“Ik landde donderdagavond in Stuttgart, waar niemand me zag, behalve de douanebeambten die me een veilige terugkeer naar huis wensten. Ik wilde de flitsen vermijden van de vele paparazzi die me in München opwachtten. Ik bracht de nacht door met twee vrienden in een appartement in de buurt van Heidelberg. Ik dronk een biertje. Het beste van mijn leven. Ik bracht daar vrijdag de hele dag door. In het weekend ging ik naar München om betrouwbare doktoren te zien die me weer op de been hielpen, want na die 8 maanden had moeite met rechtdoor lopen. Sinds maandag leef ik steeds normaler “Ik ben in het hotel in München en de voorbijgangers wensen me veel succes. Tot die tijd is er van niemand kwaad.”

READ  Nederland: Amrabat en Zeikh hebben spijt

Zijn toekomst: “Ik wil werken”

“Ik heb mijn omgeving opgeruimd, zodat ik nu mensen heb die alleen mijn goederen willen. Sterker nog, ik ben in 2017 opnieuw begonnen. Het is een lang proces om mezelf een gezondere toekomst veilig te stellen. De komende maanden denk ik van naar het buitenland gaan om een ​​leven te leiden.” Rustiger. Ik hou van Dubai of misschien Miami waar ik vroeger woonde. Ik heb verschillende ideeën. Hoe dan ook, ik ben blij dat ik weer normaal kan leven. Nu wil ik werken.”