Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Video.  Wetenschappers maken een robot die vloeibaar kan worden en vervolgens weer kan stollen

Video. Wetenschappers maken een robot die vloeibaar kan worden en vervolgens weer kan stollen

Deze kleine robot is gemaakt van gallium- en magnetietdeeltjes, waardoor hij een extreem lage smelttemperatuur heeft van slechts 29,8°C. Naast magnetische deeltjes wordt het metaal op twee manieren reactief op magnetische velden. Ten eerste kan de miniatuurrobot door het magnetische veld te veranderen en volgens het inductieproces op afstand op kamertemperatuur verwarmen en verzachten. Vervolgens kunnen ze dankzij de deeltjes in wisselwerking staan ​​met het magnetische veld om te bewegen. Het beweegt met een snelheid van 1,5 m/s en ondersteunt een belasting van 30 kg.

Geïnspireerd door… zeekomkommer

Als de onderzoekers deze robot “Terminator 2” -scène nabootsen waarin de T-1000 uit de gevangenis ontsnapt door vloeibaar te worden, is het eigenlijk niet geïnspireerd door sciencefiction maar door een zeekomkommer. Dat blijkt uit onderzoekers in het tijdschrift MattZeekomkommers kunnen, net als octopussen, hun huid naar behoefte zacht of hard maken.

De onderzoekers denken dat deze hybride machine, door zijn vermogen om verschillende toestanden aan te nemen, een oplossing zal zijn voor de huidige miniatuurrobots, die nog te kwetsbaar of te rigide zijn. De kleine robot volgde een echt hindernissenparcours dat zijn weerstand en mobiliteit op de proef stelde: door greppels, langs muren geklommen en in tweeën gesplitst om objecten te kunnen verplaatsen voordat ze terugkeren naar hun oorspronkelijke vorm.

READ  Hoe slaapstoornissen het hart beschadigen?