Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De 5 veelgemaakte fouten die 40-jarigen opnieuw zouden moeten bekijken

Het bereiken van een mooie huid na 40 lijkt misschien een hindernisbaan, maar het is absoluut mogelijk! Naarmate we ouder worden, produceert ons lichaam minder collageen en elastine, wat leidt tot fijne lijntjes en rimpels in het gezicht. Gelukkig kun je, door een paar simpele veranderingen in je routine aan te brengen, een jeugdige, stralende huid behouden tot ver in de vijftig en daarna.

Christine Chin is een bekende facialist – connue auprès de plusieurs célébrités like Gisele Bündchen, Gwyneth Paltrow, Karolina Kurkova en anderen – een complete lijst van cinq erreurs les plus courantes commised door les personnes van meer dan 40 jaar en in zijn leur routine de soins from de huid. Lees verder om te leren hoe u kunt voorkomen dat u deze kostbare fouten maakt.

Fout # 1: gezichtsyoga overslaan.

Gezichtsoefeningen zijn een integraal maar vaak over het hoofd gezien onderdeel van een schoonheidsroutine. Het helpt niet alleen bij het strakker en steviger maken van de huid, maar het verbetert ook de elasticiteit. Gezichtsbewegingen kunnen echter stressvol zijn en moeten soms met de leeftijd worden veranderd. Christine Chen biedt het antwoord met dagelijkse gezichtsmassagetechnieken die u op een ontspannende manier intiem aan uw huid hechten.

Met tools als jade rollers en Gua Shas kun je je gezicht stimuleren voordat je aan je dag begint of het reinigen vlak voor het slapengaan. Een huidverzorgingsprogramma met gezichtsoefeningen is zeker de moeite waard; Neem elke dag even de tijd om jezelf te verwennen en geef je huid de aandacht die het verdient!

Fout #2: het ware effect van zonnebrandcrème negeren.

Als we denken aan de gezondheid en schoonheid van onze huid, richten we ons meestal op traditionele huidverzorgings- en make-upproducten. Het is echter belangrijk om het belangrijkste onderdeel van huidverzorging niet te vergeten: bescherming tegen de zon.

READ  Verleden van het gat waar doorzettingsvermogen belandde intrigeert wetenschappers

Na de leeftijd van 40 waarschuwt Christine Chen dat het niet gebruiken van zonnebrandcrème gedurende de dag kan leiden tot voortijdige rimpels en vlekken. Het gebruik van een vochtinbrengende crème met minimaal SPF 30 is het perfecte compromis voor degenen die vaak vergeten zich tegen de zon te beschermen. Het maakt niet uit waar u woont of het seizoen, regelmatige toepassing van dit type product helpt uw ​​huid jarenlang soepel en gezond te houden.

Fout #3: de huid overmatig exfoliëren.

Na je 40ste is het belangrijk om op te letten hoe je je huid behandelt. Hoewel extreem krachtige reinigingsmiddelen en exfolianten u een diep gereinigd gevoel kunnen geven, kunnen ze helaas leiden tot versnelde voedingstekorten en vroegtijdige veroudering van de huid.

Kies in plaats daarvan voor een zachte reiniger, of vermijd dubbele reiniging helemaal, aangezien een hardere aanpak het risico loopt je huid van zijn natuurlijke oliën te ontdoen, wat na verloop van tijd kan leiden tot uitdroging en rimpels. Pas ook op voor te schurende toners, die de huid nog meer kunnen belasten.

Vierde fout: de schadelijke effecten van omgevingsfactoren over het hoofd zien.

Als het gaat om het beschermen van je huid tegen de gevolgen van vervuiling, is een van de fouten die veel mensen maken het niet nemen van preventieve maatregelen. Dit kan zorgwekkend zijn, aangezien experts het erover eens zijn dat zelfs minimale blootstelling aan dagelijkse gifstoffen in de lucht na verloop van tijd een schadelijk effect kan hebben op onze huid.

Om dit risico te verminderen en uw huidverzorgingsroutine te verbeteren, stelt Christine Chen voor om producten te gebruiken die vol zitten met antioxidanten zoals vitamine C en E, groene thee, niacinamide en druivenpitolie. Deze producten kunnen de afweer van uw huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf versterken. Houd er rekening mee dat dit alleen preventieve technieken zijn; Als u al duidelijke tekenen van vervuilingsschade vertoont als gevolg van verwaarloosde beschermende maatregelen, kunnen intensievere procedures, zoals gespecialiseerde laserbehandelingen, nodig zijn.

READ  Saturnus kantelde nadat een van zijn manen snel weg was gegaan

Fout 5: Een gezond dieet is de sleutel tot een gezonde huid.

Eten kan automatisch en alledaags lijken – we maken vaak van de gelegenheid gebruik om een ​​pauze te nemen en wat plezier aan ons leven toe te voegen. Maar we zouden allemaal minder gestrest en een stuk opgewekter zijn als we in plaats daarvan de verantwoordelijkheid zouden nemen om voor ons lichaam te zorgen. Nu, op elke leeftijd, is het tijd om te beginnen. Dus mensen die hun dieet voor het gemak of een gebrek aan motivatie negeren, moeten op de lange termijn merkbare veranderingen verwachten.

Het is nooit te laat om aanpassingen te maken die veroudering kunnen vertragen: sla verse groenten, goede vetten en verkalkte groenten in, probeer citroenthee wanneer u een ontspannende pauze nodig heeft of vul uw tas met essentiële supplementen zoals vitamine A, C en D3 . Vergeet ook de probiotica niet. Met eenvoudige dagelijkse veranderingen heb je een geweldige basis voor een mooie huid van binnen en van buiten.

* Presse Santé streeft ernaar gezondheidskennis over te brengen in een taal die voor iedereen toegankelijk is. In ieder geval kan de verstrekte informatie de mening van een gezondheidsprofessional niet vervangen.