video.  Nederland – Frankrijk: “Beschamend!”  Voormalig Toulousan Jean-Clair Todibo zorgt voor controverse nadat hij lachte tijdens de minuut stilte

video. Nederland – Frankrijk: “Beschamend!” Voormalig Toulousan Jean-Clair Todibo zorgt voor controverse nadat hij lachte tijdens de minuut stilte

Basis
De verdediger van de Franse nationale ploeg, Jean-Clair Todibo, werd lachend gefilmd tijdens de minuut stilte ter ere van de slachtoffers in Israël en Gaza, vóór Nederland – Frankrijk.

Voormalig TFC-speler Jean-Clair Todibo is het middelpunt van de controverse geworden aan de zijlijn van de kwalificatiewedstrijd voor Euro 2024 tussen Frankrijk en Nederland. De speler van OGC Nice werd zelfs lachend gefilmd tijdens de minuut stilte ter ere van de slachtoffers in Israël en Gaza. Hij zat toen op de bank.

Jammer voor Todibo. #bbsvra pic.twitter.com/vdRXsmWV9i

– Corentin Guishua (@LeGu1ch) 13 oktober 2023

Deze scène werd duidelijk gezien en becommentarieerd op sociale media, waarbij sommige internetgebruikers zijn standpunt omschrijven als ‘beschamend’. Maar anderen verdedigen de stelling van ‘nerveus lachen’. Of hij nu nerveus was of niet, die lach en zijn houding zouden heel snel veel mensen aan het praten moeten krijgen.

Eigenlijk is het waarschijnlijk nerveus gelach.

– Agent Duffy de keizer? (@AgentDoofyy) 13 oktober 2023

Frankrijk kwam in de eerste helft op voorsprong tegen Nederland (1-0). De wedstrijd werd met twee doelpunten tegen één gewonnen dankzij twee doelpunten van Kylian Mbappé. The Blues hebben zich officieel gekwalificeerd voor Euro 2024 in Duitsland.

READ  Transfers: Liverpool biedt Nederlandse spits Cody Jacobo aan