Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

video. ‘Ik probeerde te kopen met zijn creditcard’: duizenden Amazon-accounts opgeschort na Nasdas influencer-verhaal

Verschillende klanten van het Amazon-platform uitten dinsdag hun verbazing of ontsteltenis nadat verschillende accounts op de website van de online verkoopgigant waren opgeschort. Controversieel onderwerp: veelvuldig gebruik van creditcardnummer gedeeld door Nasdas-effect. De jongeman gaf vrijwillig zijn bankgegevens vrij zodat zijn 3 miljoen Snapchat-abonnees aankopen naar keuze konden doen met zijn kaart. Maandag avond, De dag van Eid die het einde van de maand Ramadan markeert, de influencer uit Perpignan filmde en zond zijn creditcardnummer uit op het sociale netwerk, dat bijna 16.000 euro bedroeg. Een verhaal dat abonnees in een paar minuten een miljoen keer bekeken.

Het resultaat: veel handelssites, waaronder Amazon, werden snel verzadigd met verzoeken en beschouwden het zware gebruik van deze creditcard als ‘frauduleus’. “We nemen de bescherming van onze klanten zeer serieus en hebben systemen en processen om ongebruikelijke en verdachte betalingsactiviteiten te detecteren”, aldus een woordvoerder van Amazon France.

Als veiligheidsmaatregel en om fraude te voorkomen, heeft Amazon tijdelijk de accounts geblokkeerd van klanten die aankopen hebben gedaan met de Nasdas Card. “De accounts van de relevante klanten worden 48 uur na het verbod opnieuw geactiveerd met hun betaalmethoden”, vervolgt deze Amazon-woordvoerder die eraan toevoegt dat dit “de eerste keer is dat we accounts van deze omvang hebben verbannen.”

Antoine, een 17-jarige middelbare scholier, zegt dat hij een van de eersten was die dankzij een Nasdas-kaart aankopen kon doen op Amazon om met name een “computertoetsenbord” te bestellen. “Mijn vrienden en ik dachten dat dit proces gek was, dat we gekke dingen zouden kopen.” “Maar de volgende ochtend zag ik dat het Amazon-account van mijn moeder, waarmee ik bestellingen plaatste, was geblokkeerd.” Rachel, een 50-jarige huisvrouw-moeder uit Straatsburg, wiens minderjarige zoon een bestelling heeft geplaatst via haar account, hoopt gewoon “haar account opnieuw te activeren”.

READ  Zijn geweldige pokerzet om de productie te overtuigen om hem bij het acteerproces te betrekken

De moeder van het gezin was ontsteld over de operatie van de influencer: “Vandaag zie ik veel kinderen zo hard huilen, en ik zeg tegen mezelf dat daar iets abnormaals is… Voor Antoine, die Nasdas al jaren volgt. enkele maanden “dit is niet zijn schuld, het is gewoon een veiligheidsmaatregel verbod Al deze accounts…”