Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

video. Deze wetenschappers veranderden dode spinnen in mechanische klauwen

Het is een semi-toevallige ontdekking. “Tijdens het opzetten van het lab vond ik een dode spin in de gang”, zegt Daniel Preston, universitair hoofddocent werktuigbouwkunde aan de Rice University. Ik zag het allemaal ingepakt en vroeg me af waarom? Van het een kwam het ander, we hebben ze uiteindelijk als tang gebruikt.”

Om dit nieuwe type klauwen te maken, stopten wetenschappers een spuit in het prosoma van de dode spin. Door lucht te injecteren ontvouwen zijn poten. Wanneer de lucht wordt verwijderd, sluiten ze. Spinnen hebben buigspieren die hun gewrichten en aanhangsels terugbrengen naar het lichaam. Maar ze hebben geen uitbreidingen. In plaats daarvan doen ze het met hydraulische druk, die ze genereren in de hoofdholte van het lichaam”, legt de professor uit.

Deze spinklemmen kunnen worden gebruikt in de micro-elektronica. Behalve dat hij nauwkeurig is en zeer kleine voorwerpen kan oppakken, kan hij tot 130% van zijn gewicht vasthouden.

Nog een voordeel van deze revolutionaire tang: ze zijn 100% biologisch afbreekbaar en produceren dus geen afval.

Ga naar de video bovenaan het artikel.

READ  Versterking van de vaccinatiecampagne in Guadeloupe