Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Verwijder deze kwaadaardige app die sneller dan 100.000 keer is gedownload

Als je Craftsart Cartoon Photo Tools op je telefoon hebt gedownload, zorg er dan voor dat je deze verwijdert. Deze frauduleuze app verbergt in feite een trojan die je Facebook-inloggegevens ophaalt.

Android-app
Bron: Ramy El-Zayat via Unsplash

Helaas worden schadelijke apps gedetecteerd op Google Play Store gemeengoed geworden. Ze zijn gelukkig niet in de meerderheid, maar het gevaar is er. De nieuwste ontdekkingen van Pradeo-beveiligingsonderzoekers – Uitgelegd via een blogpost Nog een bewijs daarvan.

Deze experts hebben een geïnfecteerde toepassing ontdekt met de naam Craftsart Cartoon Photo Tools, die voornamelijk wordt gebruikt om een ​​afbeelding te downloaden om er een cartoonfilter op toe te passen. Probleem: deze app, die meer dan 100.000 keer is gedownload, kan uw Facebook-inloggegevens stelen.

Valse inlogpagina

Zoals veel apps van tegenwoordig, vereist Craftsart Cartoon Photo Tools dat je je aanmeldt bij je Facebook-account om toegang te krijgen tot de functies. Dit is waar de magie van de hackers werkt: de Facebook-inlogpagina is eigenlijk nep en hackers imiteren hem subtiel.

kwaadaardige app
Bron: Radio

Daarnaast is een klein deel van de code ingevoerd zodat deze onopgemerkt blijft in ruil voor Google Play-beveiliging. Het is dus deze code waarmee ze identificerende informatie kunnen verzamelen. Kortom, het hele proces lijkt intelligent geautomatiseerd en onopvallend te zijn verlopen.

Het is nog steeds beschikbaar in de Play Store vanaf 21 maart, volgens verschillende Engelstalige media zoals slaapcomputerDe bewerkingsapp is inmiddels verwijderd uit de Google Play Store. Maar het helpt wel om ieders aandacht te vestigen op de betrouwbaarheid van sommige apps. Vergeet echter niet om het te verwijderen als u een van de slachtoffers bent.

READ  Deze Android- en iOS-apps zijn tijdelijk gratis

Welke reacties moet je hebben?

Om jezelf beter te wapenen tegen dit soort ongelukken, vergeet niet om de beoordeling en opmerkingen van de app te bekijken in geval van enige twijfel. In de toekomst kunt u ook een Google-zoekopdracht uitvoeren of controleren of de contactgegevens van de ontwikkelaar consistent zijn na het downloaden, rechtstreeks in de “Contactgegevens ontwikkelaar“.

Vanzelfsprekend, als u wordt beïnvloed, stelt u uw Facebook-wachtwoord opnieuw in en schakelt u tweefactorauthenticatie in. In de toekomst hebben we ook een volledig bestand voor u geschreven Help je smartphone, tablet of pc te beveiligen.

Onderzoekers van de Universiteit van Tel Aviv hebben een rapport uitgebracht waarin staat dat Samsung meer dan 100 miljoen telefoons met de kwetsbaarheid heeft verzonden. De Koreaanse groep heeft dit beveiligingslek inmiddels verholpen.
Lees verder


Om ons te volgen, nodigen we je uit om: Download onze Android- en iOS-app. U kunt onze artikelen en bestanden lezen en de nieuwste video’s bekijken op YouTube.