Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Unity onthult technische weergave van zijn engine, verbluffend realistisch | Xbox One

Er zijn veel engines die worden gebruikt voor de ontwikkeling van videogames, maar waarschijnlijk ken je er al een paar. Unreal Engine en Unity strijden al om de twee beste plekken voor motoren van derden, en het is de laatste die vandaag de krantenkoppen haalt met een verbluffende nieuwe technische demo.

Na de Unreal Engine biedt Unity zijn eigen versie van realistische mensen

Nog maar een jaar geleden presenteerde Epic Games de ontwikkelingen van zijn Unreal Engine met een technische demo genaamd MetaMens. Het gestelde doel was om te laten zien hoe de engine realistische mensen kon creëren in videogames en andere series of films.

Epic Games is altijd heel eenvoudig geweest als het gaat om het demonstreren van de mogelijkheden van zijn engine op basis van realistische demo’s, de ene nog indrukwekkender dan de andere. Ander Technische demo op Xbox Series X. Hij werd afgelopen zomer geïntroduceerd en vandaag is het de beurt aan Unity om te pronken met de kracht van zijn motor.

Vijanden: een verbluffende nieuwe technische demo

De demo heet vijanden presenteert aan ons “De kracht en mogelijkheden van het Unity-platform om unieke en visueel aantrekkelijke inhoud te creëren”. De video is geweldig en herinnert ons eraan dat de tools die beschikbaar zijn voor ontwikkelaars het daadwerkelijk mogelijk maken om realistische digitale mensen te creëren.

Het gaat met name om het skin-renderingschema dat wordt gedragen door de GPU (grafische computer/console-processor) om netwerken met hoge dichtheid mogelijk te maken (bijv. down). Oogweergave en huidskleur zijn ook verbeterd, en de ontwikkelaars zeggen ook dat ze een bloedstroomverstrakkingssysteem hebben gesimuleerd en rimpels hebben gesimuleerd, waardoor er geen speciaal gezichtsapparaat nodig is voor fijne details.

READ  FIFA 22 op Xbox Game Pass? Microsoft Store-informatie is te oud | Xbox One

Opvallend bij filmische realtime videoweergave is ook de kwaliteit van texturen, maar ook de weergave van licht. Het gaat hier om SDGI (Screen Area Global Illumination) en real-time Ray Tracing over reflecties, maar ook over ambient occlusie. NVIDIA’s DLSS-technologie (Deep Learning Super Sampling) wordt ook gebruikt om een ​​4K-scherm weer te geven, hoewel dit niet de oorspronkelijke resolutie van de demo is. Deze technologie bespaart veel middelen, vooral tijdens zeer hebzuchtige scènes zoals hier getoond.

Ten slotte is er een nieuwe oplossing voor haarweergave ontwikkeld, genaamd simpelweg haat. Gedemonstreerd in deze nieuwe technologiedemo, gaat het over op schaduw gebaseerde haarcreatie, import, simulatie en weergave. Het werkt met alle auteurstools die gegevens genereren in Alembic-formaat. In vijanden gebruikte het team Maya XGen en Weta Barbershop.

Deze vijandige technische demo wordt deze week getoond op de Game Developers Conference in de Unity-stand en aanwezigen kunnen hem in actie zien in de engine-editor. Het is de bedoeling dat het in het tweede kwartaal van 2022 beschikbaar zal zijn voor ontwikkelaars van de nieuwe Hair-oplossing en de nieuwste verbeteringen voor digitale mensen. Wanneer we in aanmerking komen voor dit soort weergave in games, is een ander verhaal.