Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Verstappen geprezen door vakgenoten

Faraj Ben Lahousin, Media 365: Geplaatst op woensdag 29 december 2021 om 22:59 uur.

Niet alleen pakte hij de titel van wereldkampioen in de Formule 1, Max Verstappen droeg ook de emblematische titel op aan de beste coureur die zijn collega’s hem gaven.

Het Formule 1-seizoen 2021 duurde tot de laatste ronde van de laatste Grand Prix. Op het circuit van Abu Dhabi op 12 december pakte Max Verstappen (Red Bull) zijn eerste wereldtitel in een finale die Hollywood’s grootste blockbuster waardig was. Een abrupt einde aan de dominantie van Lewis Hamilton (Mercedes). De Britse coureur is zeven keer gekroond en won vier eerdere wereldkampioenschappen. Deze verandering aan de top van de autosporthiërarchie heeft geleid tot de opkomst van verschillende ereprijzen.

Allereerst de Hollanders. Trots op hun nieuwe koning op het circuit hebben de Nederlanders Max Verstappen voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot Sportman van het Jaar. Aan het begin van de week maakte de Formule 1 de resultaten bekend van de traditionele eindejaarspeiling. Anoniem, de 10 eersterangs teamleiders onthulden de Top 10 piloten vorig seizoen. Indien de uitslag aan het einde van de laatste Grand Prix afwijkt van het eindklassement, Aan de andere kant is de overwinning terug voor de Red Bull-coureur, voor de zevenvoudig wereldkampioen. Deze dinsdag komt in opstand met de rating nadat de piloten hebben gestemd.

Het talent van Norris wordt erkend, zoals gewaardeerd door de Fransen

Ze hebben niet allemaal hun opties uitgesproken, maar hun voorkeuren zijn gericht op Max Verstappen, wederom voor rivaal Lewis Hamilton. Net als bij de peiling van de teamchefs klom de Brit Lando Norris (McLaren) naar de derde klasse op het podium, voor de Spanjaard Carlos Sainz (Ferrari) en Charles Leclerc (Ferrari) uit Monaco. Degradeerde naar de negende plaats aan het einde van het seizoen, De Fransman Pierre Gasly (Alpha Toure) won twee plaatsen in dit klassement. Andere gevangenen, Esteban Ocon, krijgen dezelfde waardering, bewegend van de echte elfde positie naar de hypothetische negende positie. Opgemerkt moet worden dat Finn Valtteri Bottas (Mercedes), derde in het wereldkampioenschap, uit deze beoordelingen werd geslagen.

READ  Arsenal valt naar Newcastle en ziet de Champions League wegglippen