Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Verslagen door PSG in de Ligue 1 en Annecy in de Coupe de France, verloor OM alles in vier dagen tijd?

Verslagen door PSG in de Ligue 1 en Annecy in de Coupe de France, verloor OM alles in vier dagen tijd?

OM verloor in eigen huis twee keer op rij, tegen Paris Saint-Germain in de Ligue 1 (0-3) en FC Annecy in de Coupe de France (3-3, 6 pennen tegen 7). Iets bemoeilijkt de zaken van de Marseillais, die snel hun hoofd zullen moeten opheffen om een ​​tot dusver meeslepend seizoen niet te bederven.

Twee stakingen in drie dagen. OM heeft zojuist een bijzonder pijnlijke episode gehad. De spelers van Igor Tudor hebben zondag een grote nederlaag geleden tegen Paris Saint-Germain in de schok van de 25e speeldag van de Franse competitie (3-0). Voordat hij tot ieders verbazing viel tegen FC Annecy (Ligue 2), in de kwartfinales van de Coupe de France (2-2, 7 tabs tot 6). elke keer op de Vélodrome, ondanks de onstuimige steun van hun supporters op de tribunes. Wat het momentum van Marseille stopte, die drie opeenvolgende overwinningen behield (alle competities samen).

OM droomde ervan de Coupe de France groot te brengen

Matteo Guendouzi sprak zijn “beschaamd” uit nadat hij voor Annecy van de weg was geraakt. Igor Tudor stak zijn frustratie niet onder stoelen of banken, Valentin Rungier sprak van “ernstig professioneel wangedrag” en Pau Lopez verontschuldigde zich bij zijn achterban. Naast hun affiniteit en symbolische betekenis, tasten deze twee nederlagen het sportrecord van OM behoorlijk aan. Na het verlaten van Parijs droomde de club uit Marseille, die al 11 jaar niets had gewonnen, openlijk om gekroond te worden in het Stade de France op 29 april. Maar Annecy keerde haar plannen terug.

Het kampioenschap is er nog, want Marseille staat momenteel op de tweede plaats, acht punten achter Paris Saint-Germain (leiders). Maar na het bezoek van Kylian Mbappé aan het Vélodrome staan ​​de Olympiërs nu in het vizier van Monaco (derde) en Lens (vierde), die slechts twee punten achterstand hebben. Wat hen onder druk zette in de race om de Champions League. Nu de achtervolgers dichterbij komen, hebben de partners van Chancel Mbemba de komende weken geen ruimte voor fouten. Angst om van het podium te worden getrapt. Erger nog, aangezien de zesde plaats misschien niet in aanmerking komt voor Europa…

READ  Deschamps laat Kolo Mwani los

Beslissende reis naar Rennes

We zullen spierballen moeten tonen en heel snel onze hoofden moeten opheffen. De zondag begint met een gevaarlijke tocht naar het hol van Rennes (20.45 uur). Wetende dat spelers van Bruno Genesio V terug kunnen keren naar de drie punten als ze daarin slagen. Het volstaat te zeggen dat deze reis naar Roazhon Park een bepalende finale van het seizoen belooft te worden. Als ze goed onderhandelen, geeft Marseille zichzelf misschien wat lucht. Vooral als Monaco of Lens tegelijkertijd struikelden. ASM reist zondag (13.00 uur) naar Troyes, terwijl Sang et Or de dag ervoor Lille ontvangt tijdens de Northern Derby (17.00 uur).

Na dit cruciale weekend heeft OM tussen nu en het einde van het toernooi nog andere grote vergaderingen te leiden. Zeker in het buitenland. De regimenten gaan op 23 april naar Lyon, op 7 mei naar Lens of op 21 mei naar Lille, tijdens de voorlaatste dag. Wat verwacht je van andere avonden rijk aan emoties.

De belangrijkste artikelen