Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Verschillende personen lieten een goederentrein ontsporen in de buurt van Volgograd

Verschillende personen lieten een goederentrein ontsporen in de buurt van Volgograd

Russische persbureaus maakten dinsdag bekend dat “ongeautoriseerde personen” een goederentrein hebben laten ontsporen nabij de stad Volgograd in het zuidwesten van Rusland. De agentschappen TASS en RIA Novosti en de krant Izvestia meldden dat “een auto van zijn rijstrook afweek bij het Kotluban-station (…) in de regio Volgograd na tussenkomst van onbevoegde personen.”

Volgens RIA Novosti, onder verwijzing naar de Russische Spoorwegen, is het treinverkeer op een van de twee sporen hersteld. De brand, die uitbrak in een brandstoftank en een voertuig, werd geblust, vertelde het hoofdkwartier van het Ministerie van Noodsituaties aan RIA Novosti. Er waren geen details over dit incident of de “ongeautoriseerde personen” die het veroorzaakten.

De stad Kotluban ligt ongeveer 300 kilometer van de grens met Oekraïne, en de regio Volgograd is soms doelwit van drone-aanvallen van het Oekraïense leger. Kiev heeft de verantwoordelijkheid voor de ontsporing van de trein niet opgeëist, maar een Oekraïense functionaris in de gemeente Marioepol, een stad die in het voorjaar van 2022 door Rusland werd bezet, noemde het ‘goed nieuws’ en gaf details. “Gedurende de nacht hebben onbekende personen goederenwagons verwijderd van de lijnen van het Kotluban-station”, schreef ambtenaar Petro Andryushenko op Telegram.

Volgens hem heeft dit station “een spoorwegtak die leidt naar het belangrijkste raket- en artillerie-arsenaal van het Russische Ministerie van Defensie.”

Verschillende sabotagedaden

Eind april kondigde de Russische Veiligheidsdienst (FSB) de arrestatie aan van twee mensen in de regio Volgograd op verdenking van deelname aan een “terroristische” organisatie en het plannen van een bomaanslag namens Oekraïne. Rusland heeft Kiev en zijn aanhangers er al van beschuldigd het Russische spoorwegsysteem aan te vallen.

READ  Griekenland: Toeristen en lokale bevolking stikken in de verzengende hitte