Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Verschillende hypothesen verklaren dit fenomeen dat miljoenen mensen treft

Verschillende hypothesen verklaren dit fenomeen dat miljoenen mensen treft

Geplaatst op zondag 02 oktober 2022 om 07:00

Langdurige Covid-ziekte manifesteert zich met symptomen zoals chronische vermoeidheid, kortademigheid of zelfs hersenmist. Na enkele maanden van infectie met het Covid-19-virus werken veel teams over de hele wereld aan het begrijpen van de oorzaken.

“Covid Long” blijft een mysterie om te onderzoeken, zelfs als dat zo is Er liggen verschillende hypothesen op tafel om het uit te leggen. Het fenomeen trof in zowel 2020 als 2021 145 miljoen mensen wereldwijd, volgens het in de VS gevestigde Institute for Health Metrics and Evaluation.

Volgens een recente schatting van de WHO zullen Europeanen naar verwachting worden getroffen door “minstens 17 miljoen mensen”. Dit zou vertegenwoordigen Tussen 10 en 20% van de mensen die het virus hebben opgelopen.

Vermoeidheid, hoesten, kortademigheid, intermitterende koorts, verlies van smaak en reukvermogen, concentratieproblemen, depressie … Long-Covid-ziekte manifesteert zich door een of meer symptomen van een lange lijst, meestal binnen drie maanden na infectie en Het duurt minimaal twee maanden. Het syndroom treft twee keer zoveel vrouwen als mannen. “Er zijn geen symptomen die specifiek zijn voor Covid lange ziekte, maar ze hebben nog steeds bepaalde kenmerken: ze draaien om Met vermoeidheid op de achtergrond, lijkt het te worden verergerd door intellectuele of fysieke inspanning en wordt het in de loop van de tijd zeldzamer”, vat Olivier Rubino samen, een specialist in infectieziekten bij Torcoing Hospital Center en langdurig COVID-coördinator bij het bureau.

Veel teams over de hele wereld werken eraan om de oorzaken van deze symptomen te begrijpen. In Frankrijk bijvoorbeeld lanceerden het Hôtel-Dieu (AP-HP), de Universiteit van Parijs en Inserm eind 2020 een onderzoek naar de langdurige Covid binnen de “ComPaRe”-groep: “2.500 patiënten worden zeer regelmatig gecontroleerd, wat ons in staat zou moeten stellen om de verschillen in de manifestaties van de ziekte in de tijd te begrijpen”, legt Dr. Vit-the Tran uit, co-onderzoeker bij de groep. Maar de diversiteit aan symptomen en hun niet-specifieke aard maakt onderzoek moeilijk. Tot nu toe , Wetenschappers bestuderen verschillende hypothesen.

READ  Er is een interessante draadvormige structuur ontdekt aan de rand van de Melkweg

Verschillende hypothesen

Een van hen is Persistentie van het virus in het lichaam bij sommige individuen. En zo werd begin september in een studie gepubliceerd in Clinical Infectious Diseases geconcludeerd dat het spike-eiwit (de sleutel waarmee SARS-Cov 2 cellen kan binnendringen, nota van de redacteur) aanwezig was bij patiënten met langdurige Covid-ziekte. Dit duidt op virale replicatie of de persistentie van virale overblijfselen lang na de eerste infectie. Levend virus of virusresten kunnen de ontstekingsactiviteit in stand houden, mogelijk de oorzaak van symptomen. Deze resultaten zijn echter niet Niet gevonden door andere teams.

Er zijn andere manieren. Het virus zou na infectie zijn verdwenen, maar de eerste ontsteking, als het eenmaal begon, had een infectie kunnen veroorzaken Immunodeficiëntie. De hypothese van “weefselbeschadiging” verhoogt de rol van de primaire infectieuze episode bij het verschijnen van permanente laesies in bepaalde organen. Studies hebben ook schade aan bloedvaten aangetoond als gevolg van infectie.

Verzorgingscursus bij Hôtel-Dieu

Voor elk van deze hypothesen geldt De gegevens zijn nog niet erg sterk”, We zullen geen enkele reden vinden om de lange ziekte van Covid te verklaren, zegt Olivier Rubino, wedden dat we geen enkele reden zullen vinden om de lange ziekte van Covid te verklaren. “De oorzaken zijn misschien niet exclusief, ze kunnen met elkaar in verband worden gebracht, en zelfs sommige slagen bij hetzelfde individu en zijn verschillend bij verschillende individuen”, zegt hij. Het is dus moeilijk om een ​​oplossing te vinden voor deze langdurige covid-patiënten.

In het Hôtel-Dieu in Parijs werd een jaar lang een protocol met de naam “CASPER” ingevoerd zorgcyclus Voor patiënten voor een halve dag: “Ze ontmoeten een specialist infectieziekten of internist, een psychiater en vervolgens een arts die gespecialiseerd is in sportrevalidatie”, legt professor Brigitte Rank, specialist in interne geneeskunde, aan de basis van dit circuit. “In de proef van het team kunnen de meeste symptomen worden toegeschreven aan ‘somatische functionele stoornissen’ (symptomen worden veroorzaakt door een storing van het centrale zenuwstelsel, nota van de redacteur). Het gedrag wordt vaak geassocieerd met fysieke activiteit onder toezicht.” “Patiënten worden na drie maanden weer gebeld: de meeste zijn beter, Meer dan de helft van hen zegt genezen te zijn”, Professor Rang details. “Maar ongeveer 15% verbeterde helemaal niet”, geeft ze toe.

READ  Er is een nieuwe 1700 jaar oude staaf gevonden, uitgehouwen in steen