Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Vernietig de wereld door asteroïde-inslagen in deze simulatie

Vernietig de wereld door asteroïde-inslagen in deze simulatie

Een asteroïdebotsing simuleren om de aarde te vernietigen, het nieuwe project van enthousiast Neil Agarwal.

Rond onze zon draaien er duizendenasteroïden. De meerderheid wordt door ruimteagentschappen over de hele wereld onder het vergrootglas bestudeerd, maar het is altijd mogelijk dat een van hen het pad van onze planeet kruist. Met de Neal.fun-emulator kan dat Visualiseer de gevolgen van dergelijke effecten.

Simuleer een asteroïdebotsing om de aarde te vernietigen

We zijn de app verschuldigd asteroïde simulator Aan Neal Agarwal, met een passie voor programmeren en ruimtevaart. De wiskunde en natuurkunde achter deze simulator zijn gebaseerd op de onderzoeksdocumenten van asteroïdespecialisten Dr. Gareth Collins en Dr. Clemens Rumpf.

Als je geïnteresseerd bent, zul je eerst een combinatie moeten kiezen asteroïde (ijzer, steen, koolstof of goud), de diameter (tot 1,6 km), de snelheid (van 1.600 tot 400.000 km / h), evenals de inslaghoek (tot 90 graden). Selecteer vervolgens het effectgebied en bekijk de veroorzaakte vernietiging. Je kunt de diepte van de krater zien, het aantal mensen dat verdampt door de inslag en zelfs de hoeveelheid energie die vrijkomt. Je krijgt ook informatie over de grootte en effecten van de gegenereerde vuurbal, schokgolven, windsnelheid en aardbevingen.

Het nieuwe project van liefhebber Neil Agarwal

Zonder natuurlijk iemand af te willen schrikken, moet u weten dat het monitoren van asteroïden een echte zorg is Wetenschappers in de astronomie. Deze hemellichamen zijn meer dan 140 meter breed met banen die hen dichter bij de aarde brengen. Van een asteroïde wordt gezegd dat hij nabij de aarde is als zijn baan hem binnen 1,3 astronomische eenheden (AU) van de zon brengt. – 1 AU vertegenwoordigt de afstand tussen de aarde en de zon, ongeveer 150 miljoen km. Vanaf oktober bevat de lijst meer dan 30.000 van dergelijke objecten, waarvan 1.400 asteroïden met een “niet-nul” kans om de aarde te treffen.

READ  Keanu Reeves keert opnieuw terug naar zijn reputatie met dit geweldige werk