Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Weet je ? Er is een coole truc om een ​​woord met één klik in hoofdletters te schrijven op Android

Doe niet de moeite om uw cursor op het verkeerde woord te plaatsen of een slecht geschreven brief te wissen. Er is een veel gemakkelijkere truc om van te profiteren.

Het is je misschien al opgevallen: het is ingewikkeld om de cursor correct tussen twee tekens te plaatsen tijdens het typen op het toetsenbord. We klikken op het scherm, in de hoop het goed te doen. Er is iets eenvoudiger: een weinig bekende truc waarmee je dit kunt doen Ga naar de juiste plaats in een woord of zin. Geschikt om bijvoorbeeld een vergeten hoofdletter op de voornaam te zetten.

Klik eenvoudig op de juiste plaats om het woord in hoofdletters te typen

Nog een trainingstruc, er is ook een methode Het is heel eenvoudig om een ​​hoofdletter aan een woord toe te voegen, zonder de cursor te plaatsen, verwijdert u de kleine letter en typt u deze opnieuw in de juiste grootte. de oplossing ? Dubbeltik gewoon met uw vinger op het woord om alles te selecteren en druk vervolgens op de toets met een naar boven wijzende pijl (↑).

Het is precies dat gebaar: je dubbeltik op een woord om het te selecteren. U drukt op de pijl op het toetsenbord. Dat is het ! // Bron : Jezus Carneiro

Als u klikt, wordt alleen de eerste letter aan het begin van het woord een hoofdletter. Als u er een tweede keer op drukt, verandert het hele woord in hoofdletters. En als u voor de derde keer op de toets drukt, keert deze terug naar de oorspronkelijke staat. Om dit te laten werken, moet u eerder het betreffende woord hebben geselecteerd.

Je kunt het ook beter doen: als je dezelfde regel wilt toepassen op een hele groep woorden, zoals een zin of zelfs een alinea. Het is minder gemakkelijk om te selecteren (je moet zelf het gedeelte bedekken dat je wilt), maar het effect is vergelijkbaar. Wees gewaarschuwd: hier heeft de tool zijn beperkingen. Het lijkt erop dat grote zinnen het niet aankunnen.

Voor meer

Google Pixel-smartphone.  // Bron: Unsplash / Adrien (afbeelding bijgesneden)