Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Verminkt door esthetische behandeling, eist Linda Evangelista $ 50 miljoen aan schadevergoeding

Door sudouest.fr met AFP

Het voormalige model gaf deze week toe dat ze vijf jaar geleden “onherstelbaar misvormd” was door een mislukte cosmetische behandeling. Ik heb een klacht ingediend in New York

Model Linda Evangelista eist $ 50 miljoen van het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de cosmetische behandeling, waarvan ze zegt dat ze haar “verminkt” en “werkloos” maakte in een rechtszaak die werd aangespannen bij de federale rechtbank in New York. Ze zei deze week dat ze vijf jaar geleden “onherstelbaar misvormd” was door de verkeerde cosmetische behandeling., in een bericht aan meer dan 980.000 volgers op Instagram.

De “CoolSculpting”-behandeling van Zeltiq, zogenaamd afslankend, heeft het tegenovergestelde effect van een verdubbeling van de vetcellen, waardoor zijn gezicht wordt gewijzigd. Het maakt gebruik van cryolipolyse-technologie, waardoor een silhouet meestal opnieuw kan worden getekend door plaatselijke vetophopingen bloot te stellen aan de kou.

Linda Evangelista, 56, vraagt ​​om compensatie voor de “emotionele nood” en “economische verliezen” die ze heeft geleden, volgens haar klacht die dinsdag in New York werd ingediend en die de media later in de week vernamen. Volgens het document was ze door de behandeling “werkloos en niet in staat om als model een inkomen te verdienen”, terwijl de Canadese een van de best betaalde modellen ter wereld was, naast sterren als Naomi Campbell en Claudia Schiffer.

Ze zegt dat ze sinds 2016 geen “modelleringsinkomsten” heeft ontvangen, behalve voor campagnebetalingen vóór die datum, en moest ze afzien van toezeggingen om haar te vragen in het openbaar te verschijnen. Linda Evangelista beweert ook dat haar “reputatie” is aangetast door “media-aandacht” over haar veranderende uiterlijk.

READ  De komst van rapper Médine vertroebelt de politieke terugkeer naar Europa Ecologie-Les Verts

Het voormalige model, dat nu met pensioen is uit het openbare leven, zei dat hij “teruggetrokken” leefde en een “cyclus van ernstige depressie, diepe droefheid” en “zelfhaat” doormaakte.

De advocaten van het supermodel beschuldigen Zeltech van “onvoldoende waarschuwing” of “opzettelijk het optreden en optreden van gevaarlijke bijwerkingen verdoezelen”, zoals paradoxale liphyperplasie (PAH), die Linda Evangelista trof. De klacht zei dat de liposuctie die ze onderging om deze bijwerking te ‘corrigeren’ ‘haar lichamelijke verwondingen verergerde’.