Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Verander een oude tablet in een Android-autosysteem

Verander een oude tablet in een Android-autosysteem

Als je geen modern infotainmentsysteem of Android Auto/Apple CarPlay-ondersteuning hebt, zijn er altijd oplossingen op maat. Hier is een veelbelovend project: Android Automotive installeren op een oude Android-tablet.

Android Automotive op een Android-tablet // Bron: Mishaal Rahman

Door de ontwikkeling van infotainmentsystemen zijn veel oude auto’s overbodig geworden. Als je een auto hebt zonder Android Auto- of Apple CarPlay-ondersteuning, en zelfs zonder touchscreen, kan het de moeite waard zijn om aangepaste integraties te overwegen.

Laten we Android Auto niet verwarren met Android Automotive

Allereerst hebben we de neiging om alles te verwarren, maar het is niet zo eenvoudig met deze vergelijkbare termen. Op Android zijn er twee geïntegreerde oplossingen: Android Auto en Android Automotive. Android Auto is een interface die zich aanpast aan het voertuig en wordt verspreid via uw smartphone. Android Automotive is een volledig geïntegreerd infotainmentsysteem in voertuigen zoals volvo En de Renault. Overigens kan Android Automotive Android Auto ondersteunen, maar ook: Apple CarPlay.

met De nieuwste transformatie van Android AutoHet is interessant om een ​​alternatief te bedenken. Hier is een project dat u zou moeten interesseren. Idee: Gebruik een oude Android-tablet of smartphone als infotainmentscherm.

Android Automotive op een Android-tablet

Dit is precies het project onder leiding van mediajournalist Esber Mishaal Rahman. Hij kwam op het idee om Android Automotive als systeem te integreren in een Android-tablet. Zoals vermeld in de Twitter-thread, draait de build van Mishaal Rahman op een vanilleversie van Android Automotive (de basisversie van het besturingssysteem) en kan via USB op een telefoon worden aangesloten om Android te ondersteunen. Auto.

Je hebt van de Galaxy Tab S5e een Android Automotive vlaggenschip gemaakt met Android Auto👀 .ondersteuning https://t.co/AZN9Xm5qX7 pic.twitter.com/SjKhMMlDBm

– Mishaal Rahman 13 september 2022

Volgens Mishaal Rahman gaat alles zoals verwacht. Er is enige instabiliteit, waaronder een crash van Google Maps. Ook lijkt Android Auto momenteel alleen in bedrade modus te werken.

READ  De eerste bèta-insider is hier met enkele verrassingen

Zijn project zou zeker nog veel verder kunnen gaan door bijvoorbeeld rechtstreeks via de OBD-aansluiting op de auto aan te sluiten. De OBD-aansluiting, die zich vaak onder het stuur van de bestuurder bevindt, wordt gebruikt om uw voertuig te diagnosticeren. Het is ook handig voor sommige antidiefstalapparaten. Bovenal maakt het het mogelijk om de exacte gegevens die op het dashboard verschijnen te herstellen, inclusief de snelheid van de auto bijvoorbeeld.

Dit is echter in eerste instantie niet het beoogde gebruik en daarom kan het gebruik van de OBD-aansluiting leiden tot risico’s van interferentie en dus storingen van de boordcomputer (BSI). In het ergste geval kan hierdoor de garantie van de auto komen te vervallen.

Kortom, dit project om een ​​oude Android-tablet opnieuw te gebruiken is zeer interessant als onderdeel van een op zichzelf staand infotainmentsysteem. We kunnen ons een GPS-oplossing voorstellen, wizz waar Google Maps, evenals muziekbesturing aan boord (via Bluetooth of stopcontact), internettoegang, Google Assistant, enz. Dat neemt niet weg dat het een persoonlijke oplossing blijft die buiten ieders bereik ligt.


Om ons te volgen, nodigen we je uit om: Download onze Android- en iOS-app. U kunt onze artikelen en bestanden lezen en de nieuwste video’s bekijken op YouTube.