Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Veilingrecord: CV verkocht voor 210.000 euro, gemaakt van hout!

Veilingrecord: CV verkocht voor 210.000 euro, gemaakt van hout!

210 duizend euro voor twee biografieën! Het is verdomd veel voor deze legendarische Citroën, maar hij kwam niet uit de fabrieken van de fabrikant. Het is een waar kunstwerk, volledig ontworpen in hout door Michel Robillard. En dit is niet de enige originaliteit van La Belle Lochoise. De auto rijdt al perfect, maar heeft geen kentekenbewijs.

Het werd op zondag 4 juni verkocht op een veiling in Montbazon, nabij Tours in Indre-et-Loire. De auto werd gekocht door Jean-Paul Favand, oprichter van het Musée des Arts de Paris, en merkt op dat “een spervuur ​​van nieuwsgierigheid” Parijse. Michel Robillard heeft zelf zijn geweldige prestatie geleverd.

https://www.youtube.com/watch?v=AXaz5CGt5c4

De carrosserie van de 2CV, van het type AZKA en daterend uit 1955, is geheel gemaakt van fruithout door de Franse timmerman en timmerman, oorspronkelijk uit Tours, Michel Robillard: walnoot voor de spatborden, peren en appels voor de carrosserie, evenals kersen voor de deuren en kofferbak. Michel Robillard begon in 2011 met de bouw van zijn 2CV. “Ik heb er vijf jaar van mijn leven doorgebracht, 5.000 uur gewerkt, vol passie, dag en soms nacht. En de 2CV verliet rijdend mijn werkplaats in september 2017”Deze briljante uitvinder was geboeid. Hij werkt al aan een nieuw project, nog steeds met dubbele punthaken: de DS21 Cabriolet coupé Chapron, om de 70ste verjaardag van de DS te vieren.

READ  Wie ontvangt dit jaar een pensioen van minimaal 1.200 euro?