Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Vastgoed: dit zijn de steden waar de vastgoedprijzen in 2023 zouden moeten dalen

Specialisten analyseerden verschillende gegevens zoals de evolutie van prijzen in het verleden, gemiddelde verkooptijden, de evolutie van de leencapaciteit van de bevolking of de voorraad te koop staande woningen.  (Pixabay / Gratis foto's)

Specialisten analyseerden verschillende gegevens zoals de evolutie van prijzen in het verleden, gemiddelde verkooptijden, de evolutie van de leencapaciteit van de bevolking of de voorraad te koop staande woningen. (Pixabay / Gratis foto’s)

Volgens schattingen van de MeilleursAgents-groep zullen sommige grote Franse steden het komende jaar te maken krijgen met een daling van de vastgoedprijzen. In Parijs, Lyon, Toulouse, Bordeaux of Nantes zullen de prijzen zelfs met 1 tot 3% dalen.

Terwijl de hypotheekrente blijft stijgen, heeft MeilleursAgents schattingen gemaakt van de evolutie van de vastgoedprijzen in de 50 grootste steden van Frankrijk tegen september 2023. Volgens rapporten kunnen sommigen van hen een daling van de vastgoedprijzen ervaren.

hoofdstad

.

Volgens schattingen van de makelaars van Meilleurs zouden de vastgoedprijzen dus met gemiddeld 3% kunnen dalen in Parijs, met 2% in Lyon en Villeurbanne of met 1% in Bordeaux, Toulouse en Nantes. Omgekeerd zouden sommige steden aanzienlijke stijgingen van ongeveer 5% moeten zien, zoals Limoges, Poitiers, Le Mans, Mulhouse, Colmar, Pau, Saint-Etienne, Beziers, Brest, Quimper en Besançon.

Schattingen op basis van aannames

Om deze schattingen uit te voeren, hebben agenten van Meilleurs verschillende veronderstellingen gemaakt: één volgens welke de inflatie het komende jaar altijd boven de 4% zal liggen, zoals geprojecteerd door de Bank van Frankrijk, en de andere gaat ervan uit dat het werkloosheidscijfer onder de 8 zal blijven. %. Een laatste hypothese is dat het aantal door banken verstrekte hypotheken in deze periode met ongeveer 20% zal afnemen.

Vervolgens analyseerden de specialisten verschillende gegevens zoals de prijsevolutie in het verleden, het gemiddelde verkoopmoment, de evolutie van de leencapaciteit van de bevolking of de voorraad te koop staande woningen. Ondanks deze methode zijn er geen aanwijzingen dat deze schattingen nauwkeurig zullen zijn.

READ  De financiële ontkoppeling tussen China en Wall Street versnelt