Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Toiletpapier tekort. Binnenkort is het allemaal aan het einde van de rol! voorraad!

In Duitsland ging Hakle, een van de populairste toiletpapierfabrikanten van het land, failliet. Een product dat tijdens de gezondheidscrisis al schaars was geworden, ‘klopapier’, ondervindt nu de gevolgen van stijgende gas- en transportprijzen.

Geschokt door de kosten van gas en transport, heeft de eerste fabrikant zojuist faillissement aangevraagd. En niet in de laatste plaats: Hackley. Het is het meest klinkende faillissement sinds het begin van de crisis. Iedereen kent dit merk: “Het is een schok voor mij! “Het is het toiletpapier dat mijn oma echt gebruikte”, zegt Yvonne, een klant in een supermarkt in het centrum van Berlijn.

Dit eeuwenoude bedrijf, geboren in 1928 in Ludwigsburg, bij Stuttgart, heeft de stijgende energieprijzen niet weerstaan. Ze was echter in relatief goede gezondheid. Hakle maakte in 2020 650.000 euro winst voor een omzet van 80 miljoen euro”.

En ja, het probleem is dat het maken van toiletpapier niet veel oplevert, het moet gezegd dat als toiletpapier een basisbehoefte is, dan wil niemand veel geld uitgeven aan hun majestueuze opvolger.

Logisch gezien is het een bedrijf met lage marges en als er zich problemen voordoen, is het snel… onzin.

Duitsland koos onder Merkel gas als overgangsenergie, in tegenstelling tot kernenergie, en dwong Frankrijk ook zijn elektriciteitscentrales te sluiten, zodat ons land geen concurrentievoordeel zou hebben dat waarschijnlijk energie-intensieve industrieën zou aantrekken.

Dientengevolge hebben fabrikanten enorme bedragen geïnvesteerd in nieuwe gasfaciliteiten en zijn ze: “Fabrikanten zitten gevangen door de strategie van goedkoop gas. We dragen als het ware de wind”, legt de woordvoerder van het bedrijf uit, die ook de stijging van de transportprijzen opmerkt.

U kunt dus alles op papier inslaan, te beginnen met toiletpapier, dat ongetwijfeld het minst winstgevende product is om te vervaardigen, en daarom niet meer zal worden vervaardigd tenzij de staat doet wat niet langer winstgevend is.

READ  Renault wordt straks beperkt tot 180 km / u

Zo gaan we van een efficiënte economie naar een economie van schaarste.

Een indrukwekkend resultaat voor technocraten in Brussel die zeker een van de rijkste regio’s ter wereld in handen hadden, rijk aan kennis, kennis, vaardigheden en culturen.

Ze vernietigen alles.

Ik begin te verschijnen.

Europa werd de USSR.

Charles Sannat

“Dit is een ‘informatief’ artikel, d.w.z. geheel of gedeeltelijk vrij van reproductie, op voorwaarde dat deze paragraaf daarna wordt gereproduceerd. Insolentiae.com is de site waar Charles Sanat zich dagelijks uitdrukt en een onbeschofte en meedogenloze analyse van economisch nieuws geeft. Dank u voor het bezoeken van mijn site. U kunt zich aanmelden voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief op www.insolentiae.com. »