Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Sycomore AM roept op tot vertrek van Atos-chef – 09/09/2022 om 17:35

Sicomor AM eist presidentschap Atos

Sicomor AM eist presidentschap Atos

PARIJS (Reuters) – De oprichter van de groep, Cyril Charlotte, zei dat een van de minderheidsaandeelhouders in Atos, Sycomor Asset Management, wil dat groepsvoorzitter Bertrand Meunier aftreedt en het hoogste bestuurslid vervangt door professionals uit de sector. Partner in de beheermaatschappij.

Hij voegde eraan toe dat Sycomore AM het subproject van Atos als zeer ambitieus en complex beschouwt.

Atos reageerde niet meteen.

Sycomore AM bezit tussen 0,5% en 1% van het aandelenkapitaal van Atos.

De IT- en cyberbeveiligingsgroep maakt een periode van onrust door en heeft de afgelopen maanden moeite gehad om beleggers gerust te stellen, gekenmerkt door twee wijzigingen in het hoofd en een verlaging van de kredietwaardigheid naar BB door het ratingbureau S&P medio juli.

De koers van het Atos-aandeel is sinds het begin van het jaar met 75% gedaald en de marktwaarde is gedaald tot minder dan 1 miljard euro, volgens gegevens van Refinitiv.

Atos kondigde in juni bijna gelijktijdig een plan aan om zijn activiteiten te splitsen in afwachting van mogelijke disposities en het vertrek van zijn algemeen directeur, Rudolf Belmer, wat leidde tot een nieuwe beweging van wantrouwen in de aandelenmarkt en tot woede van enkele van zijn aandeelhouders.

Bertrand Meunier, voorzitter, is het doelwit van kritiek sinds de financiƫle ineenstorting van de groep.

(Rapportage door Julien Ponthos en Matthew Rosemin, Franse versie door Sophie Lot, Marc Angrand en Nicolas Delam)

READ  Wat betekent een minimumloonverhoging om uw kwadranten te valideren?