Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Recessie van 2023?  Niet onmogelijk, volgens de Bank van Frankrijk

Recessie van 2023? Niet onmogelijk, volgens de Bank van Frankrijk

Geplaatst op vrijdag 09 september 2022 om 19:37

Een eventuele recessie zou echter “niets te maken” hebben met de historische daling van het Franse bbp in 2020 als gevolg van de Covid-19-pandemie, die de Bank of France heeft bevestigd.

De gouverneur van de Bank van Frankrijk zei op vrijdag 9 september dat Frankrijk en Europa in 2023 een “beperkte recessie” zouden kunnen ervaren. De meeste voorspellers verwachten echter een kleine vertraging van de activiteit.

De Europese en Franse economieën zullen volgend jaar te maken krijgen met een grote vertraging, en We kunnen een beperkte recessie niet uitsluiten.”Dat zei Francois Villeroy de Gallo in een toespraak op een evenement georganiseerd in Praag door de Europese denktank Eurovy. De Bank of France zei dat als de Franse economie in 2023 krimpt, een mogelijke recessie “niets te maken” zal hebben met de historische daling van het Franse bbp in 2020 als gevolg van de Covid-19-pandemie. Dezelfde bron vertelde de krant dat de recessie ook “beperkt in de tijd” zal zijn.Persbureau Frankrijk.

De opmerkingen van de gouverneur zijn echter een waarschuwing, twee dagen nadat INSEE zijn laatste economische rapport publiceerde waarin het instituut een groeivertraging verwacht in het derde kwartaal (0,2%) voordat het BBP stagneert in de laatste drie maanden van het jaar. Enkele minuten geleden sprak François Villeroy de Gallo zelf liever over een “scherpe groeivertraging” in 2023 in BFM Zakelijk.

De laatste groeiprognose van de regering is 1,4% voor 2023maar zou de komende dagen naar beneden kunnen worden herzien, wat de presentatie van de financiële rekening voor 2023 en het begrotingspad van de regering tot het einde van de termijn van vijf jaar van Emmanuel Macron markeert.

READ  SLECHTE VERRASSINGEN MET DE ECO BONUS-REGELS 2023!