Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Vanaf 1 april zullen 2 miljoen Fransen profiteren van een overdracht van 635 euro

Vanaf 1 april zullen 2 miljoen Fransen profiteren van een overdracht van 635 euro

Het Nationaal Familiesteunfonds kondigt een verhoging van de financiële hulp aan miljoenen Fransen aan

Met ingang van 1 april Twee miljoen Fransen krijgen een transfer ter waarde van 635 euro Rechtstreeks naar hun bankrekeningen. Deze maatregel, gelanceerd door het Nationaal Familiesteunfonds (Cnaf), heeft tot doel de meest bescheiden gezinnen te ondersteunen en de koopkracht van gezinnen te vergroten.

Geoptimaliseerde RSA voor begunstigden

Deze uitzonderlijke steun heeft met name betrekking op begunstigden van een actief solidariteitsinkomen (RSA). In feite zal Cnaf het optimale RSA-bedrag aan deze twee miljoen Fransen betalen, met als doel hun dagelijks leven te verbeteren en hun professionele en sociale integratie te bevorderen.

 • Het optimale RSA-bedrag zou € 635 zijnwat een aanzienlijke stijging is vergeleken met het huidige bedrag aan RSA
 • De betalingen beginnen op 1 april en lopen de hele maand door
 • Begunstigden hoeven geen stappen te ondernemen om deze hulp te ontvangen.

Steunmaatregelen voor begunstigden

Naast de toename van de hoeveelheid RSA, Er zijn verschillende steunmaatregelen gepland om de begunstigden te ondersteunen In hun professionele en sociale leven. Onder deze kunnen we vermelden:

 • Beroepsopleiding implementeren die aansluit bij de behoeften van de arbeidsmarkt en bij de vaardigheden van de begunstigden
 • Persoonlijke ondersteuning om uw zoektocht naar een baan voor te bereiden en te vergemakkelijken
 • Aanvullende financiële steun om toegang tot huisvesting of onderhoud van bestaande woningen mogelijk te maken
 • Het dekken van kosten in verband met kinderopvang of schoolgeld, om een ​​evenwicht tussen beroeps- en gezinsleven te vergemakkelijken

Een maatregel gericht op het bestrijden van instabiliteit en het bevorderen van de sociale integratie

Dit initiatief valt binnen het raamwerk van de alomvattende wens om de situatie van de armste Fransen te verbeteren en hun koopkracht te vergroten. Door het RSA-bedrag te verhogen en specifieke ondersteuningssystemen in te voeren wil Cnaf de instabiliteit bestrijden en de sociale en professionele integratie bevorderen.

CAF: Hoe wordt mijn vergoeding berekend?

Feedback en meningen

Als deze maatregel breed wordt verwelkomd door verenigingen die mensen in moeilijkheden helpen, zijn sommige deskundigen van mening dat de inspanningen wellicht niet voldoende zijn om de toenemende instabiliteit in Frankrijk een halt toe te roepen. Zij roepen met name op tot een mondiale hervorming van het socialebijstandssysteem, waarbij beter rekening wordt gehouden met de specifieke behoeften van elke begunstigde.

READ  Rechtstreeks van markten: TotalEnergies, Kering, Dassault Aviation, Scor, Virbac, CrowdStrike, 888, DHL... - 03/06/2024

Bovendien moet worden opgemerkt dat deze verhoging van de RSA alleen betrekking zal hebben op bestaande begunstigden en geen terugwerkende kracht zal hebben op mensen die in het verleden een RSA hebben ontvangen. Ten slotte moet nog worden bepaald of deze maatregel na 2024 zal worden voortgezet en in welke mate deze zal bijdragen aan het terugdringen van de armoede en de instabiliteit in Frankrijk.

bronnen

 • https://nouvelles-dujour.com/2-millions-de-francais-vont-recevoir-un-virement-de-plus-de-600-e/
 • https://www.linternaute.com/auto/conduite/4656609-article/
 • https://www.minutenews.fr/millions-francais-virement-600-euro/
 • https://fr.finance.yahoo.com/actualites/sncf-r%C3%A9clame-pr%C3%A8s-38-000-095103534.html

Onze website is media-goedgekeurd door Google Nieuws.

Voeg Media24.fr toe aan uw favorietenlijst om geen enkel nieuws te missen!

Sluit u met één klik bij ons aan
Volg-Media24.fr