Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Van Portugal tot Canada zijn beperkende maatregelen gericht op toeristen

Terwijl veel landen worden geconfronteerd met een nieuwe golf van vervuiling als gevolg van de verspreiding van de deltavariabele, heeft de pandemie sinds eind december 2019 wereldwijd al minstens 4.004.966 doden geëist.

De Verenigde Staten blijven het zwaarst getroffen land in termen van sterfgevallen en gevallen, met 606.218 sterfgevallen van 3.377.459 geregistreerde gevallen, volgens een telling van de Johns Hopkins University. Na de Verenigde Staten zijn de meest getroffen landen Brazilië, India, Mexico en Peru.

  • De catastrofale situatie in Tunesië

Een medisch team zorgt voor een patiënt met Covid-19 in het Aglabed-ziekenhuis in Kairouan, 4 juli 2021.

Gezondheidsstatus “rampzalig” In Tunesië, dat de afgelopen weken een recordaantal besmettingen met het Covid-19-virus heeft opgetekend, maakte een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid donderdag bekend, verwijzend naar“Ineenstorting” gezondheidssysteem. Volgens Ben Alia is het nu moeilijk om een ​​beschikbaar bed te vinden of de nodige hoeveelheid zuurstof te krijgen in ziekenhuizen in het hele land. “Als we onze krachten niet bundelen, zal de ramp alleen maar erger worden.”, gewaarschuwd.

Ziekenhuizen in Tunesië kennen al twee weken een grote toestroom van patiënten tijdens deze verspreidingsgolf van Covid-19, die ongekende niveaus heeft bereikt. Dinsdag registreerde Tunesië 9.823 gevallen, waaronder 134 doden op één dag, cijfers die sinds maart 2020 nooit zijn aangekomen. In totaal waren er 464.914 gewonden, waaronder 15.735 doden voor ongeveer 12 miljoen mensen.

  • Negatieve test of verplichte vaccinatie om in Portugal te blijven

Voetgangers bij Carcavelos Beach, Cascais, Portugal op 8 juli 2021.

Tegen de achtergrond van moeilijkheden bij het indammen van een nieuwe uitbraak van de coronavirusepidemie, heeft Portugal donderdag strengere gezondheidsbeperkingen voor toeristen ingevoerd, waarbij aan vakantiegangers – of het nu Portugezen of buitenlanders zijn – wordt gevraagd om negatief te testen, een bewijs van vaccinatie tegen Covid-19 of een bewijs van herstel . Om in hotels door het hele land te kunnen overnachten.

READ  Minstens twaalf doden, waaronder vier soldaten, in een hinderlaag in Borum
Lees ook Covid-19: Testen, vaccins, isolatie… Wat zijn de regels voor reizen naar het buitenland (en terug)?

Het dagelijkse aantal nieuwe infecties in Portugal is de afgelopen weken blijven stijgen en bereikte een niveau dat voor het laatst werd gezien in februari, toen het land te maken kreeg met de ergste uitbraak ter wereld en strikte inperkingsmaatregelen oplegde. Bijna 90% van de nieuwe infecties wordt veroorzaakt door het delta-type, dat voor het eerst in India verscheen en als besmettelijker wordt beschouwd dan de oorspronkelijke stam van het coronavirus.

Een negatieve test, bewijs van vaccinatie of behandeling zal ook in het weekend worden besteld bij de ingang van restaurants, voor roomservice, in 60 risicogemeenten, waaronder de hoofdstad Lissabon en Porto.

Lange tijd was de enige maatregel die we hadden om de economische activiteit te beperken. Met digitale certificering en frequente beschikbaarheid van tests hebben we andere manieren om de veiligheid te waarborgen.”Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Mariana Vieira da Silva gezegd. De nieuwe bepalingen, die zaterdag ingaan, hebben ook betrekking op andere vormen van tijdelijke huisvesting zoals Airbnb.

Lees ook Covid-19: ‘Vermijd Spanje en Portugal op uw bestemmingen’, beveelt staatssecretaris voor Europese Zaken aan
  • Er komen ‘lang’ geen niet-gevaccineerde toeristen naar Canada

Canada is begonnen met het versoepelen van de reisbeperkingen voor zijn burgers, maar premier Justin Trudeau zei donderdag dat niet-gevaccineerde buitenlandse reizigers pas naar huis mogen terugkeren “goed moment”. “Ik kan je nu vertellen dat het voorlopig niet van kracht zal zijn.”Justin Trudeau beantwoordde een vraag van de pers. “We moeten de veiligheid van de Canadezen blijven waarborgen en dat de offers van zoveel mensen in de afgelopen maanden niet voor niets zijn geweest.”, Hij zei.

READ  Bij een ernstig ongeval in het Engelse Kanaal werden aanzienlijke middelen ingezet voor de reddingsoperatie

De premier zei, zonder details te verstrekken, dat er wijzigingen in de regels zullen worden doorgevoerd “in de komende weken” Over de binnenkomst van volledig gevaccineerde toeristen in het land. De druk op de Canadese regering neemt toe, met name vanuit de toeristenindustrie, om de grensregels tussen Canada en de Verenigde Staten, die de langste grens ter wereld delen, te versoepelen. Die laatste is sinds maart 2020 gesloten voor niet-essentiële reizen.

  • Pfizer zal toestemming vragen om 3 . te verkrijgene Vaccin dosis

De Pfizer/BioNTech-alliantie is van plan om te bestellen “In de komende weken” In een persbericht kondigden de bedrijven de toelating aan van een derde dosis van hun vaccin tegen Covid-19, met name in de Verenigde Staten en Europa. Deze boosterdosis is bedoeld om mensen die al met de eerste twee doses zijn gevaccineerd, een betere immuunbescherming te bieden.

Covid-19 vaccinatie: Volg de voortgang van de campagne

“Pfizer en BioNTech hebben bemoedigende resultaten gezien van lopende proeven met een derde dosis van het huidige vaccin.”, legden ze uit. Ze “Plan om deze gegevens de komende weken aan de FDA, EMA en andere regelgevende instanties te verstrekken.”Ze voegden eraan toe met verwijzing naar Amerikaanse en Europese drugsagentschappen.

Uit voorlopige onderzoeksgegevens blijkt dat een boosterdosis die 6 maanden na de tweede dosis wordt toegediend, een consistent veiligheidsprofiel heeft, terwijl het hoge niveaus van neutraliserende antilichamen produceert. Tegen het virus, waaronder de bètavariant, die in Zuid-Afrika verscheen. deze niveaus 5 tot 10 keer hoger Voor degenen die zijn waargenomen na de eerste twee doses.

  • Olympische fakkeltocht in Tokio zonder toeschouwers

De Olympische vlam arriveerde vrijdag in Tokio voor een ceremonie in een leeg stadion, een dag nadat de Japanse autoriteiten en Olympische organisatoren besloten om toeschouwers uit de meeste stadions te weren uit angst voor COVID-19. Precies twee weken voor de openingsceremonie van de Spelen op 23 juli werd de Olympische vlam in een lantaarn het podium op gedragen en symbolisch in de regen overhandigd aan Yuriko Koike, de gouverneur van Tokio.

READ  TikTok: Ze zat oog in oog in een vliegtuig en haar video ging viraal

De organisatoren van Tokyo 2020 en Japanse functionarissen kondigden donderdagavond hun besluit aan om toeschouwers te verbieden sportevenementen in de hoofdstad bij te wonen. Op bepaalde locaties buiten Tokio moet het publiek worden toegelaten. Dit betekent dat de Olympische Spelen van 2020, die vanwege de pandemie naar deze zomer zijn uitgesteld, de eerste in de geschiedenis van de Olympische Spelen zullen zijn die grotendeels achter gesloten deuren worden gehouden.

De wereld met AFP