Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Vallende ster in je ogen: hoe kun je de gitaren in de gaten houden die naar verwachting zondag hun piekactiviteit zullen bereiken?

Vallende ster in je ogen: hoe kun je de gitaren in de gaten houden die naar verwachting zondag hun piekactiviteit zullen bereiken?

De Lyriden markeren het begin van het meteoorseizoen op het noordelijk halfrond. De verwachting is dat deze meteorenregen in de nacht van zondag de 21e op maandag de 22e zijn hoogtepunt zal bereiken. Er kunnen er maximaal 20 per uur worden waargenomen.

De familie Lyrid is terug! Deze meteorenregen, een van de eerste van het jaar, markeert het begin van het meteorenseizoen op het noordelijk halfrond.

Elk jaar vanaf half april ervaart de aarde de Lyrida-zwerm. In de nacht van zondag 21 april op maandag 22 april zal de activiteit van Lyres naar verwachting een piek bereiken, met maximaal 20 meteoren per uur. Sommigen van hen kunnen heel helder zijn en zelfs een prachtig spoor achterlaten.

Dit is een van de oudste waargenomen kosmische verschijnselen van deze soort: de eerste regens werden waargenomen in 687 voor Christus. BC in China meer dan 2700 jaar geleden.

Hoe gitaren monitoren?

Om niets van de show te missen zul je (heel) laat naar bed moeten of (heel) vroeg wakker worden: de beste tijd om te kijken volgens onze collega’s van Wetenschap en de toekomst Het zal tussen drie en vier uur in de ochtend zijn, als de nacht donker is.

Vanwege de lichtvervuiling zou het ook beter zijn om buiten de grote steden te zijn. Degenen die het geluk hebben zich op het platteland te bevinden, kunnen hopen van dit fenomeen te profiteren door hun blik naar het noordoosten te richten, richting het sterrenbeeld Lyra. Raak niet in paniek als u geen astronomie-expert bent; De gratis Stellarium-app (beschikbaar op iOS en Android) helpt je hemellichamen te ontdekken.

READ  U moet een nieuwe functie hebben om te activeren

Als de omstandigheden goed zijn en de lucht helder genoeg is, zijn telescopen niet nodig en zijn meteoren met het blote oog zichtbaar.