Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Vaccinatie heeft een zeer duidelijke invloed op de ontwikkeling van de levensverwachting

“We bevinden ons nog in een vroeg stadium van het bestuderen van sterfte, slechts twee jaar na het begin van de pandemie.”zegt Jonas Schule, een onderzoeker aan het Max Planck Instituut voor Demografisch Onderzoek in Rostock, Duitsland. 398021788 / Konstantin Joeganov – stock.adobe.com

Scheefheid – Tussen 2019 en 2021 is een groot onderzoek uitgevoerd in 29 landen.

Ondanks overvloedig wetenschappelijk bewijs twijfelen sommigen nog steeds aan de ernst van Covid-19 of onderschatten ze de effectiviteit van vaccins. Deze twee punten zijn zeer duidelijk aangetoond door een grootschalig onderzoek naar de levensverwachting in 29 landen, tussen 2019 en eind 2021, met name in Europa en in de Verenigde Staten van Amerikamaandag gepubliceerd in het tijdschrift De aard van menselijk gedrag. De onderzoekers merken op dat voorafgaand aan de introductie van vaccinatie eind 2020 en begin 2021 de Covid-pandemie in de meeste landen een daling van de levensverwachting veroorzaakte. Vóór de pandemie was de levensverwachting sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog bijna overal ter wereld gestaag gestegen. In Frankrijk, België, Spanje of Zweden is de levensverwachting eind 2021 dankzij een hoge vaccinatiegraad onder de bevolking nagenoeg terug op het niveau van voor de verspreiding van het virus eind 2019.

Maar in de meeste landen van Midden- en Oost-Europa, in de Verenigde Staten, maar ook in Groot-Brittannië …

Dit artikel is alleen voor abonnees. Je hebt nog 79% om het te ontdekken.

De grenzen van de wetenschap verleggen is ook vrijheid.

Lees je artikel verder voor € 0,99 voor de eerste maand

Al geabonneerd?
Log in

READ  Incidentiecijfer door afdelingen in Parijs en Ile-de-France