Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Vaccin tegen Covid-19: Na een bloedstolsel zijn bij jonge patiënten hartproblemen waargenomen

Vaccin tegen Covid-19: Na een bloedstolsel zijn bij jonge patiënten hartproblemen waargenomen

Bijgewerkt op 24-05-2021 om 08:08 uur

Geplaatst op 24-5-2021 07:45


In de Verenigde Staten zijn enkele gevallen van hartproblemen waargenomen bij jonge mannen die waren gevaccineerd met boodschapper-RNA.
CT-beelden

Vaccin tegen Covid-19: Na een bloedstolsel zijn bij jonge patiënten hartproblemen waargenomen


24/05 om 07:45 uur

Bijgewerkt op 24/05 om 08:08 uur

Zeer zeldzame gevallen van hartproblemen bij tieners of jonge volwassenen die tegen Covid-19 waren ingeënt, werden deze week gemeld door de Amerikaanse gezondheidsautoriteiten, zonder dat er een verband is met de vaccinatie die momenteel wordt vastgesteld.

Meldingen van myocarditis, een ontsteking van de hartspier, zijn gevonden bij mensen die een boodschapper-RNA-vaccin kregen, zoals ontwikkeld door Pfizer / BioNTech of Moderna, volgens de Centers for Disease Prevention and Control, het leidende federale agentschap. Volksgezondheid in het land.

“Relatief weinig” Van gemelde gevallen

Ze legden uit dat de meeste van deze rapporten ‘goedaardig leken’, en zeiden dat ze de situatie in de gaten hielden. Volgens de Centers for Disease Control and Prevention zijn er “relatief weinig” gevallen gemeld, die niet het exacte aantal of de leeftijd van de geïnfecteerden specificeerden.

Het werd voornamelijk ontdekt in ‘Adolescenten en jongeren’, Bij De komende vier dagen Injectie.

Dit is myocarditis, die vaak voorkomt Na de tweede dosisHet treft mannen meer dan vrouwen.

Het aantal gevallen van myocarditis dat momenteel wordt gemeld, overschrijdt volgens de gezondheidsautoriteiten niet het normale bereik voor mensen in deze leeftijdsgroep.

Eind april werden in Frankrijk vijf gevallen van myocarditis ontdekt bij mensen die het Pfizer-BioNTech anti-Covid-vaccin kregen, maar nogmaals, het verband met de injectie is niet bewezen.


READ  Acute hepatitis bij kinderen: betrokken European Diseases Agency