Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

USB Type-C 2.1: een update van de nieuwe specificaties van de universele connector

2

Afgelopen voorjaar onthulde USB-IF de USB-C 2.1-specificatie. Kabels en connectoren die dit formaat gebruiken, zijn efficiënter en ondersteunen een hoger vermogen. Een update van deze standaard heeft nieuwe banners gekregen.

Een jaar geleden publiceerde het USB Implementers Forum (USB-IF) de technische kenmerken van: USB4-standaarden. Op de lijst staan ​​een snelheid van 40 Gbit/s, 16K videostreambeheer, Thunderbolt 3-compatibiliteit (optioneel) en achterwaartse compatibiliteit met bestaande Type-C-kabels, die momenteel op de USB Type-C 2.0-standaard draaien. Een jaar later onthulde USB-IF een nieuwe versie van de standaard die van toepassing is op USB-C-kabels: USB Type-C 2.1.

Het is duidelijk dat deze nieuwe kabels compatibel zijn met apparaten met de USB4-standaard. Ze zullen ook een maximaal vermogen van 240 watt kunnen leveren, wat erg interessant kan zijn voor computers. de spellen of andere apparaten die veel stroom verbruiken.

USB4 - USB Typc-C 2.1

Nieuwe bewegwijzering is ook ontworpen om het gemakkelijker te maken om de technische kenmerken van Type-C 2.1-kabels en USB4-compatibele apparaten te lezen. Zoals te zien is in het voorbeeld van USB-IF, is alles vrij duidelijk: een vermelding van USB, een indicatie van de maximale snelheid van gegevensuitwisseling (40 Gbit / s in het voorbeeld) en tot slot over het maximale vermogen dat kan worden overschreden ( 240 W in het voorbeeld). De laders van hun kant verdienen een certificeringslogo dat maximale duurzame stroom aanbrengt.

Als deze nieuwe logo’s duidelijkheid geven, kunnen we toch jammer vinden dat kabelfabrikanten alles en niets kunnen bieden. De kabel kan dus 40 Gbit/s-transmissie ondersteunen, maar beperkt tot een maximaal vermogen van 60 W, of een belasting ondersteunen bij 240 W, maar beperkt tot 20 Gbit/s-transmissies. Er zijn dus vier mogelijke combinaties. Zou het niet beter zijn om de standaard te beperken tot een enkele kabel die maximale snelheid en vermogen ondersteunt? Dit zou het kabelaanbod hebben vereenvoudigd en slechte aankopen van het publiek hebben voorkomen, dat niet altijd op de hoogte is van al deze fijne kneepjes.

READ  Ontdek onze selectie Asus-laptops tegen de beste prijzen – LaptopSpirit